TAČI I HARADINAJ NISU TOLIKO PAMETNI, NJIHOVE POTEZE VUČE VAŠINGTON! Čović otkrio šta se sprema Srbima na Kosovu
Nebojša Čović o situaciji na Kosovu, Foto: Printscreen/Youtube/Novo jutro

PAKLENI PLAN

TAČI I HARADINAJ NISU TOLIKO PAMETNI, NJIHOVE POTEZE VUČE VAŠINGTON! Čović otkrio šta se sprema Srbima na Kosovu

Sve je do detalja rekao

Objavljeno:

Albanci funkcionišu po sistemu svršenog čina, planiraju nove akcije i najkasnije do kraja aprila će ukloniti takse, a onda izvršiti veliki pritisak na Srbe kako bi se dalje nastavili pregovori, rekao je bivši šef Koordinacionog centra Vlade Srbije za KiM Nebojša Čović.

Povodom najave predsednika privremenih prištinskih institucija Hašima Tačija, o raspisivanje izbora za gradonačelnike severne Kosovske Mitrovice, Zubinog Potoka, Leposavića i Zvecana za 19. maj, on je rekao da je to pokušaj "pokvarenog i opasnog manerva" u cilju podele srpske nacionalne zajednice.

"Srbi imaju opciju, da izađu ili ne izađu na izbore. Time bi se izgubile određene pozicije, ali mi moramo da pričamo o zajednici srpskih opština", rekao je Čović za TV Pink.

On objašnjava da određene zemlje koje su članice NATO-a i koje su priznale Kosovo (SAD i Velika Britanija) utiču na zemlje koje nisu priznale nezavisnost Kosova.

Čović dodaje da nije u nadležnosti Kfora da sprovodi najveće etničko čišćenje Srba koje je sprovdeno 1999. godine, kao ni da obučavaju terororiste i da ih modifikuju u određenju albansku vojsku.

"Na KiM se dovodi nekoliko oficira i vojnika, navodno u izviđačku misiju. Kako najavljuju, u planu je da se dovede još 400 vojnika, a na administrativnim linijama puštaju dronove i letelice kako bi kontrolisali da li Srbija naoružava Srbe na prostoru KiM", dodaje Čović.

Mogu da misle da na Balkanu žive ljudi kioji ništa ne shvataju, dodaje Čović i kaže da on ipak smatra da su stvari vrlo jasne.

"Povod za jucerašnji sastanak predsednika (Aleksandra) Vučića i američkog ambasadora Kajla Skota nije obeležavanje 20 godina od Košara. Skot je je došao da razgovara s predsednikom Vučicem da Srbija treba da zanemanri takse i taj nasilan način Hardainaja i Tačija ", smtra Čović.

Kako Čović, objašnjava Amerikanci "igraju" na naše stalne podele i igraju na narod koji nije integrisan u regionu (Albanci).

"Svi u regionu imaju problem sa Albancima, oni nisu integrisani, ja želim Albancima da se integrišu, ali na kolikoj teritoriji, to ćemo da vidimo", dodaje Čović.

Smatra da je cilj da se Srpska lista, najjača na KiM, razbije kako bi mogli da zauzmu teritorije.

A kada dijalog počne, dodaje bivši šef Koordinacionog tela za KiM, Srbija treba da ide sa stavom da se izanaliziraju svi sporazumi i da se vidi ko je šta preuzeo od obaveza iz sporazuma.

Za sutra je najavljen sastanak predstvanika države i Srpske liste, a Čović kaže da Srbi mogu da budu jedinstveni i dodaje da je i ovo pravi trenutak da se ne izazivaju dodatne provokacije.

"Po mom mišljenju, treba da izađu na izbore kako bi 'preveslali' Tačijevu lukavštinu. NijeTači toliko pametan, kao ni Haradinaj. Svi njihovi potezi idu iz Vašingtona koji direktno daje uputsva", objašnjava Čović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.