POSLANICI DVERI I BOŠKO OBRADOVIĆ NE DOLAZE U SKUPŠTINU: Bojkotuju i ručak s predsednikom Slovenije
Poslanici Dveri ne idu na današnju sednicu, Foto: Beta

SOLIDARNOST S PROTESTANTIMA

POSLANICI DVERI I BOŠKO OBRADOVIĆ NE DOLAZE U SKUPŠTINU: Bojkotuju i ručak s predsednikom Slovenije

Oni kažu da će sa narodnom na ulici ostati u zajedničkoj borbi za fer i poštene izbore, slobodu medija i političke promene

Objavljeno:

Poslanici Srpskog pokreta Dveri neće prisustvovati današnjoj sednici Narodne skupštine, odnosno radnom ručku sa predsednikom Slovenije, jer se, kako su naveli solidarišu sa građanskim protestima širom Srbije.

Dveri su navele da je vladajuća većina ukinula je normalnu debatu i zato su napustili poslednju skupštinsku sednicu u prošloj godini i organizovali otvoreni parlament u skupštinskom holu celu noć. Kako kažu, od tada su sa narodom na ulicama i ostaće tamo u zajedničkoj borbi za fer i poštene izbore, slobodu medija i političke promene.

- Skupština podjednako pripada i opoziciji, kao i vlasti, a pre svega pripada narodu, koji nas je izabrao i zato ćemo nastaviti borbu za normalnu i pristojnu Srbiju u kojoj će i Skupština ponovo biti dom političke debate, a ne rijaliti šou - naveli su iz Dveri i dodali da šef poslaničke grupe Dveri neće prisustvovati radnom ručku u Narodnoj skupštini sa predsednikom Slovenije iz istih razloga.

- Zahvaljujemo se gostima iz Slovenije koji su insistrirali da na radnom ručku bude i opozicija i time ponizili vlast u Srbiji koja to nije predvidela. Biće prilike da kolege iz Slovenije pitamo kada će biti rešen status i mnogi problemi srpske nacionalne manjine u Sloveniji - navodi se u saopštenju Dveri.

Bonus video:

Espreso intervju, ministarka pravde Nela Kuburović

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.