JOVANOVIĆ IZRIČIT: Opozicija mora da napusti institucije sistema
Jovanović ne razume one koji podržavaju ovaj sistem, Foto: Zorana Jevtić

zahtev NARODNE STRANKE

JOVANOVIĆ IZRIČIT: Opozicija mora da napusti institucije sistema

Jovanović je rekao da “ne može da razume ljude koji podržavaju ovakav režim u Srbiji”

Objavljeno:

Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio je da je suština protesta širom Srbije borba za smenjivost vlasti, odnosno fer i poštene izborne uslove pod kojima bi bili raspisani vanredni izbori na svim nivoima.

- Sistem je vremenom postao toliko korumpiran i izopačen da garantuje samo održavanje postojećeg stanja, a onemogućava bilo kakvu pozitivnu promenu - rekao je Jovanović zrenjaninskoj televiziji KTV, na kojoj je učestvovao u duelu sa poslanikom SNS-a Vladimirom Đukanovićem.

- Zato se za promene ne možemo izboriti unutar sistema, nego samo van njega. Zbog toga bi svi poslanici i odbornici prave opozicije trebalo da napuste institucije sistema i da se solidarišu sa narodom na ulici, kao što smo mi uradili u Skupštini Beograda - naveo je Jovanović, koji je i zamenik šefa odborničke grupe “Savez za Srbiju” u gradskom parlamentu.

Jovanović je rekao da “ne može da razume ljude koji podržavaju ovakav režim u Srbiji” u kojem ministri ne mogu da dokažu poreklo novca, imaju više desetina bankovnih računa u inostranstvu ili su učestvovali u pljačkaškim privatizacijama.

- Takvi ministri, ali i poslanici koji ih podržavaju, simbol su svega lošeg u Srbiji - rekao je Jovanović.

Bonus video:

Espreso intervju, ministarka pravde Nela Kuburović

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.