EVROPSKA UNIJA NE ODUSTAJE OD UKIDANJA TAKSI: Priština se sad ŽALI da ih SRBIJA minira NA OVAJ NAČIN
Ništa bez ukidanja taksi: Maja Kocijančić, Foto: Fonetap

maja kocijančić tvrdi

EVROPSKA UNIJA NE ODUSTAJE OD UKIDANJA TAKSI: Priština se sad ŽALI da ih SRBIJA minira NA OVAJ NAČIN

Već dva meseca, koliko je prošlo od uvođenja taksi, Evropska unija pritiska Haradinajevu vladu da odustane od njih, rekla je Kosijančić

Objavljeno:

Evropska unija vrši veliki pritisak na vladu tzv. Kosova da odmah ukine takse od 100 odsto prema Srbiji kako bi dijalog Beograda i Prištine mogao da se nastavi, pišu albanski mediji.

Portparol Evropske unije Maja Kocijančić rekla je za dnevnik Zeri da očekuje da takse uskoro budu povučene i da dve delegacije konačno započnu dijalog.

Već dva meseca, koliko je prošlo od uvođenja taksi, Evropska unija pritiska Haradinajevu vladu da odustane od njih, rekla je Kocijančić.

foto: Zorana Jevtić

Međutim, albanska strana se žali da EU ne čini istu stvar kada je u pitanju diplomatska ofanziva Srbije koja pokušava da poništi što više priznanja nezavisnosti koje je tzv. Kosovo dobilo u međuvremenu, a za koju Priština smatra da je nekorektna i kontraproduktivna.

Kocijančićeva kaže da očekuje da Beograd i Priština uđu u proces normalizacije međusobnih odnosa koko bi se stvorila atmosferu za skoro postizanje dogovora oko budućnosti regiona.

Prištinski mediji ističu da je dijalog trenutno na čekanju, jer Srbija ne želi da ga započne dok Priština ne ukine takse.

BONUS VIDEO:

Žandarmi tuku maloletnike u Vranju. Udaraju ih rukama, nogama i letvama (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Kosovaonline)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.