IMOVINA VUKA JEREMIĆA POD LUPOM! Siniša Mali najavio proveru prihoda lidera Narodne stranke
Siniša Mali rekao da će biti proverena imovina Vuka Jeremića, Foto: Ministarstvo finansija Srbije

SVE ĆE BITI ISTRAŽENO

IMOVINA VUKA JEREMIĆA POD LUPOM! Siniša Mali najavio proveru prihoda lidera Narodne stranke

Ministar finansija najavio istragu

Objavljeno:

Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je u Skupštini Srbije da u ovom trenutku nema saznanja da li je i šta je od svoje imovine nadležnim institucijama prijavio lider Narodne stranke Vuk Jeremić, i dodao da će informacije koje su se pojavile, biti proverene.

Poslanik na listi SNS-a Marijan Rističević pitao je juče u parlamentu Malog da li će Ministarstvo finansija pokrenuti finansijsku kontrolu koja bi, kako je rekao, mogla da dovede do "privođenja pravdi Vuka Jeremića".

"Pitam ministra da li će organi Ministarstva finansija dostaviti organima gonjenja informacije o tome da li je Jeremić prijavio prihode koje je ostvario od (Patrika) Hoa, odnosno da li je tih 660.000 evra plate ostvario dok smo mu mi plaćali stan, poslugu, vozača i tako dalje, da od javne funkcije pravi privatne biznise", rekao je Rističević.

Mali je rekao da građani Srbije imaju pravo da znaju podatke i status imovine svih javnih funkcionera uključujući i sve one koji se bave politikom.

"Polazim od sebe. Više puta je i moja imovina bila proveravana na takav način. U ovom trenutku, nemam saznanja da li je prijavio ili nije, ali proverićemo šta je od svoje imovine prijavio i da li je ispoštvao Poresku upravu. Videćemo, proverićemo...", rekao je Mali.

Ministar je najavio da se naredne godine planira velika reforma Poreske uprave i poreskog sistema u celini i da će organi poreske uprave biti još efikasniji kako bi građani Srbije imali prave informacije "o prirodi koju ste naveli i da li je i koliko novca Vuk Jeremić primio iz raznih izvora po celom svetu, kao i da li je to prijavio poreskoj upravi".

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.