MINISTAR VULIN: Zbog Srba na KiM, razgovaramo i sa ratnim zločincima
Možemo mi da okrenemo glavu i da se pravimo da smo jako ponosni, strašno moćni, nepotrebno je sa njima razgovarati, ali šta ćemo sa Srbima koji žive na području Kosova i Metohije, pita se Vulin, Foto: Beta / Jovo Mamula

zabrinut za narod na kosovu

MINISTAR VULIN: Zbog Srba na KiM, razgovaramo i sa ratnim zločincima

Vulin je učestvovao u pregovorima sa Albancima

Objavljeno:

"Zbog statusa Srba na Kosovu i Metohiji Srbija razgovara sa svima pa i osuđenim ili neosuđenim ratnim zločincima u rukovodstvu Prištine", rekao je ministar odbrane, Aleksandar Vulin odgovarajući na poslaničko pitanje u Skupštini Srbije.

- Daću vam samo primer Rustema Beriše, koji je ministar za kosovske bezbednosne snage – ovo što pokušavaju da naprave da je vojska, koji je od nadležnog suda u Nišu osuđen za ratni zločin, za ubistvo naših vojnika iz zasede. Da li je to za mene monstrum? Jeste. Da li je teško razgovarati sa takvim ljudima? Jeste. Znamo mi sa kim razgovaramo, kada razgovaramo. Govorim iz svog ličnog iskustva, jer sam učestvovao u pregovorima sa njima i to je jedna od težih stvari koje možete doživeti u životu. Vi razgovarate sa ljudima za koje znate da su ratni zločinci, ili neosuđeni ratni zločinci zato što su pobili sve svedoke. Ali oni su predstavnici Prištine, predstavnici tog naroda koji tamo živi i vi zbog srpskog naroda morate da razgovarate sa njima, hteli ili ne hteli – naglasio je ministar Vulin.

Od okretanja glave od problema nema koristi, poručio je ministar odbrane, ali da se zbog srpskog življa na Kosovu i Metohiji mora razgovarati i kada je teško.

- Ne možete da birate sa kim ćete razgovarati. Možemo mi da okrenemo glavu i da se pravimo da smo jako ponosni, strašno moćni, nepotrebno je sa njima razgovarati, ali šta ćemo sa Srbima koji žive na području Kosova i Metohije? Zbog njih se sve ovo radi, zbog njih se razgovara i kad je teško, poručio je ministar Aleksandar Vulin, dodajući da u Parlamentu u Prištini, kada se govori loše o Srbiji, osim Srpske liste nemate ni jedan jedini glas koji će se usprotiviti i da mu je jako žao što u srpskom Parlamentu ima tako puno glasova, koji kada se ovde nešto kaže o Prištini, tu su da ih zaštite.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.