SOS TELEFON ZA ŽENE DA BUDE U SKLADU SA ZAKONOM! Đorđević odgovorio na priče o nameštanju tendera
Đorđević dao izjavu povodom pilot-projekta SOS broj za žene žrtve nasilja, Foto: Beta

MINISTAR REAGOVAO

SOS TELEFON ZA ŽENE DA BUDE U SKLADU SA ZAKONOM! Đorđević odgovorio na priče o nameštanju tendera

Ministar Đorđević dao je izjavu novinarima o pilot-projektu SOS broj za žene za koje se u poslednje vreme vezuju razne spekulacije

Objavljeno:

Prilikom posete članova Vlade Republike Srbije Prokuplju, na čelu sa predsednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević na pitanje novinara povodom pisanja pojedinih medija o takozvanom nameštanju tendera Ministarstva za SOS broj za žene žrtve nasilja rekao je da je već naložio da se slučaj ispita.

- Pažljivo sam pročitao tekst koji je izašao u jednim dnevnim novinama. Lično ne znam ko je gospodin Aleksandar Đorđević, ali sam lično naložio savetniku za bezbednost i Odeljenju za unutrašnju kontrolu da ispitaju slučaj! Nema nikakvog smisla da ja insistiram na doslednom poštovanju zakona, a da se ovakvi slučajevi dešavaju - rekao je Đorđević.

Dodao je još i kako niko nema pravo da krši zakon, te kako neće dozvoliti da bilo ko krši pravila, zakone i Ustav. Naglasio je i kako je sve u vezi sa SOS telefonom transparentno i u skladu sa zakonom, te kako na ovom pilot-projektu radi tim eksperata.

- Niko nema pravo da krši zakon. Ja neću dozvoliti da bilo ko krši pravila, zakone i Ustav i ako se bude utvrdilo da je to istina, taj čovek će biti najstrože kažnjen. Niko nije povlašćen, a sve u vezi sa SOS telefonom je transparentno i u skladu sa zakonom. Komisiju na ovom pilot-projektu čini ekspertski tim, Bojana Stanić državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Suzana Paunović direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava i Ranka Vujović iz Generalnog sekretarijata Vlade. Verujem da će one izbor uraditi na transparentan način i da će kao žene, uraditi sve da SOS telefon na nacionalnom nivou bude po svim pravilima i u korist žrtvama nasilja - zaključio je Đorđević.

Bonus video:

Espreso intervju - Zoran Đorđević

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.