ŠOKIRAN SAM, ČEKA JE KAZNA! Ministar se izvinio zbog sramne izjave svoje saradnice da POSLODAVCU NE TREBA ŽENA KOJA ĆE DA RAĐA
Foto: Beta

reagovanje

ŠOKIRAN SAM, ČEKA JE KAZNA! Ministar se izvinio zbog sramne izjave svoje saradnice da POSLODAVCU NE TREBA ŽENA KOJA ĆE DA RAĐA

On je izjavu kako nijedan poslodavac neće zaposliti takvu ženu ocenio kao skandaloznu

Objavljeno: 15:12h

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja javno se izvinjava zbog negativne izjave Milene Antić tokom gostovanja u Beogradskog hronici na prvom programu RTS.

Kako je saopšteno iz tog Ministarstva, ministar Zoran Đorđević ocenio je ovu izjavu kao skandaloznu i naložio da gospođa Antić bude adekvatno sankcionisana.

- Izjava je skandalozna. Zaista sam šokiran. Lično sam pričao sa gospođom Antić i skrenuo joj pažnju na sve negativne posledice njene izjave. Nema opravdanja za takav postupak. Ovo će biti poslednja opomena njoj i svima drugima, ovakve stvari ne smeju da se izgovore, a kamoli dešavaju - rekao je on u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Prema nejgovim rečima, natalitet je "naš cilj broj jedan".

- Nastavićemo da radimo na tome da položaj majki u Srbiji bude bolji iz dana u dan i da imamo što više dece - poručio je ministar Đorđević.

Nijedan poslodavac neće zaposliti takvu ženu - koja se danas zaposlila, a sledećeg dana zatrudnela. Njemu je žena potrebna da radi. Zasnivate radni odnos da biste radili, a ne da sutra odete na bolovanje - skandalozna je izjava koju je danas izrekla viša savetnica i šefica Odseka za poslove u oblasti populacione politike i finansijske podrške porodici sa decom Milene Antić Janić.

Bonus video:

Espreso intervju - Branislav Nedimović

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.