Đorđević: Investitor dao potpunu informaciju o pogibiji radnika na gradilištu Beograda na vodi (VIDEO)
Foto: fonet

detalji

Đorđević: Investitor dao potpunu informaciju o pogibiji radnika na gradilištu Beograda na vodi (VIDEO)

Đorđević je novinarima u Skupštini Srbije kazao da će izveštaj biti objavljen kada to dozvole tužilaštvo i MUP

Objavljeno:

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je danas da Inspekcija rada nakon nedavne pogibije dva radnika na gradilištu "Beograda na vodi" nije izdala saopštenje, što uglavnom radi, jer je investitor "Belgrejd voterfront" dao potpunu informaciju o tom slučaju. Đorđević je novinarima u Skupštini Srbije kazao da će izveštaj biti objavljen kada to dozvole tužilaštvo i MUP, i da je na MUP-u da istraži da li je stvarno bila nesreća ili su u pitanju neke druge okolnosti.

"Mi svaki put izlazimo (sa izveštajem), ali ovde je bila jedna specifičnost. To je jedini slučaj kada je i sam investitor izašao i dao potpunu informaciju da su radnici bili prijavljeni, obučeni, opremljeni za sve. Sve ostalo što bismo mi rekli, bilo bi samo ponavljanje toga", kazao je Đorđević.

On je kazao da ministarstvo ne može da iznosi "ostale detalje" jer su slučaj preuzeli MUP i tužilaštvo.

"Ukoliko postoji nekih drugačijih momenata, koje mi, i da ih ima, ne bismo smeli da vam kažemo... mi ćemo izveštaj objaviti kada budemo imali dozvolu od tužilaštva i MUP-a, koji je to preuzeo dalje. Više od toga nismo mogli da kažemo", rekao je Đorđević.

Upitan da li to znači da je "Belgrejd voterfront" obavio posao Inspekcije rada, Đorđević je to negirao rekavši da se taj investitor za razlikuje od drugih koji se uglavnom kriju kada se dogode nesreće jer ne rade u skladu sa zakonom.

"Mislim da treba svi da pričamo transparentno, kada naiđemo na problem. Ja se ovim putem zahvaljujem investitoru, što je izašao odmah i što je rekao odmah činjenice. Tako treba svaki investitor da se ponaša", kazao je Đorđević.

Dva radnika na gradilištu "Beograda na vodi" poginula su 14. septembra pri, kako je u MUP-u rečeno, padu sa 22. sprata. Nakon toga, kompanija Belgrejd voterfront" u saopštenju je izrazila veliko žaljenje zbog tragičnog dogadjaja i izjavila saučešće porodicama dvojice radnika.

"Kompanija će pružiti pomoć u istrazi svih okolnosti nesreće na gradilištu, koju sprovode nadležni organi", navedeno je u saopštenju i istaknuto da se na svim gradilištima kompanije "Belgrejd voterfront", uključujući i gradilište na kome je glavni izvodjač radova kompanija Strabag, primenjuju najviši standardi bezbednosti i zaštite na radu i plan preventivnih mera.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.