SERGEJA NIKO NE NAPADA JER JE OPOZICIJA! Premijerka otkrila zašto ipak poštuje Nikolu Koja i Biljanu Srbljanović
Brnabićeva se prvi put oglasila u slučaju Trifunović, Foto: Dado Đilas, Dragan Kadić

trifunović joj odmah odgovorio

SERGEJA NIKO NE NAPADA JER JE OPOZICIJA! Premijerka otkrila zašto ipak poštuje Nikolu Koja i Biljanu Srbljanović

Pravo pitanje je zašto je Trifunović lečenje dece prebacio na polje političke borbe, kaže Ana Brnabić

Objavljeno: 11.10.2018. 10:19h
  • 6

Predsednica vlade Ana Brnabić smatra da glumac Sergej Trifunović, osnivač fondacije "Podrži život" za lečenje dece, nije na udaru u javnosti zato što je opoziciono nastrojen.

- Pravo pitanje je zašto je Trifunović lečenje dece prebacio na polje političke borbe, odnosno zašto nije ostao u sferi filantropskog rada koji isključuje politiku u bilo kom domenu, rekla je Brnabićeva za Nedeljnik.

- Lečenje dece SMS-om u inostranstvu krajnje je politički zloupotrebljena i najbolje plasirana kritika protiv vlasti, smatra ona i dodaje da je kritike ne sprečavaju da ceni nečiji umetnički rad, kao što je to slučaj s glumcem Nikolom Kojom.

On je, ističe, neverovatan glumac i neće promeniti stav o njemu kao umetniku bez obzira na to koliko kritikovao Vučića i vlast.

- Ali, kada Kojo u tvitu napiše: 'Sve, sve, ali nikad vam neću oprostiti lečenje dece SMS-om, ja onda pomislim: 'Čoveče, koliko mi iz Vlade nismo uspeli da objasnimo ljudima šta smo uradili'. A pre 2014. taj institucionalni mehanizam lečenja dece nije ni postojao".

Kaže i da je dramska spisateljica Biljana Srbljanović intelektualac kojeg posebno ceni, jer kritikuje Vladu, ali je spremna i da pomogne i dodaje da bi Srbija bila bolje društvo kada bi imala više tako hrabrih ljudi.

Brbabić je rekla da je Srbljanovićeva, iako glasno kritikuje većinu stvari koje radi aktuelna vlada, odmah pristala da volonterski pomogne iz svog sektora u Savetu za kreativne industrije, zauzvrat ne tražeći ništa osim da nastavi da kritikuje vlast kada misli da je to potrebno.

- Kad bismo imali više tako hrabrih ljudi bili bismo drugačije i bolje društvo", kaže premijerka.

Dodaje da poštuje i Ivana Vejvodu, kojeg bi volela da vidi u svom timu, jer je njegova kritika konstruktivna.

- Jer će vam uvek reći šta možete bolje da uradite. I biće srećan ako Srbija napreduje, što nam nedostaje u raspravi vlasti i opozicije, koja funkcioniše po principu 'što gore, to bolje - zaključuje Brnabićeva.

Nije prošlo puno vremena, a Sergej Trifunović je odgovorio premijerki:

Bonus video:

(Espreso.rs / Nedeljnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media