NEMA KRIVIČNE PRIJAVE PROTIV MENE, TO SE LONČAR MALO RAZJARIO: Sergej Trifunović o radu fondacije PODRŽI ŽIVOT
Sergej je stao u svoju odbranu i podsetio da su glavni izvor prihoda u organizaciji SMS poruke, Foto: N1 printscreen

sjatili se na sergeja

NEMA KRIVIČNE PRIJAVE PROTIV MENE, TO SE LONČAR MALO RAZJARIO: Sergej Trifunović o radu fondacije PODRŽI ŽIVOT

Pričao je sa advokatom i zaključio da krivična prijava ne postoji

Objavljeno: 15:23h

U proteklom periodu velika hajka se digla protiv glumca Sergeja Trifunovića, svi su dovodili u pitanje sam rad fondacije "Podrži život" čiji je osnivač , osuđivali su ga da "mulja sa parama" , a pislao se i govorkalo čak i o krivičnoj prijavi.

Gostujući u emisji na N1 Sergej stao u svoju odbranu i podsetio da su glavni izvor prihoda u organizaciji SMS poruke koje se šalju na 5757, a na nadležne je apelovao da dođu i ispitaju rad fondacije.

- Pričali smo sa advokatom i zaključili da krivična prijava ne postoji, nije se pojavila, ali je ja jedva čekam. Ta prijava je tabloidna kao cela Srbija, ne verujem da ona postoji. Juče je finansijska policija bila u investicionom fondu "Ilirika" i pitala da li im je poznato da je neko dete umrlo, jer mu mi nismo dali novac, to je u nadležnosti finansijske policije?! Napade na mene objašnjavam kao dimnnu zavesu, da se skrene pažnja. Mi smo kolateralna šteta, o meni kao glumcu možete da pišete svašta, ali ovde okaljavate nešto sveto, gde se udružila grupa građana koja želi da učini nešto korisno. Ako se sećate, Ministarstvo zdravlja je osnovalo fond, ja sam tada pričao sa prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem o predlogu da taj fond bude 51 posto u vlasništvu građana, a 49 u vlasnštvu države.

foto: N1 printscreen

On me je vrlo lepo primio, ja sam mu se zahvalio za jednu uslugu iz prošlosti, on mi je rekao da je mislio da sam zaboravio, a ja sam mu rekao da kao ni on, ne zaboravljam ništa. Onda je on posle rekao da nećemo više davati pare za Partizan ili Zvezdu nego ćemo osnovati humanitarni fond, a onda su mene svi novinari zvali jer sam danima trubio o tome. Humanitarni fond je dobio Zlatibor Lončar, na raspolaganju je imao 2 miliona evra, a ministar Vulin je iz svog budžeta izvadio još 2 miliona i dodao u fond. Ali tada je Lončar rekao: "I mi imamo humanitarni fond, ali narod ne zna za njega", ja mu kažem "Pa što ne uradite nešto da se za vas čuje", rekao je Sergej.

Trufunović nije zaboravio ni slučaj bolesne devojčice koju je Ministarstvo zdravlja odbilo i istaklo sramno obraloženje "Nažalost, vaša bolest nije dovoljno retka."

"Država se ponela neozbiljno, prebacili su pare fondu na keca za 15 sati, kako je moguće da su dali pare nekome koga posle 7 dana nazivaju narkomanom, ološem, kockarom..? Mislim da se tu ministar Lončar malo razjario. Kako je moguće da je građanski fond jači od državnog? Pre nekoliko meseci naša knjigovođa je predložila da pare koje stoje prebacimo u investicioni fond, ja znam šta je to, ja svoj novac držim u investicionom fondu, to je dozvoljeno Zakonom o zadužbinama i fondacijama.

Za kraj je naglasio da novac koji su ljudi dali nije izgubljen već ga je fondacija umnožila kao i da su dali pare u investicioni fond.

Ja pravim pare za decu, taj novac je u svakom trenutku dostupan. Ja ih zovem 4 i po godine da dođu i da provere rad fondacije, niko nikada nije došao", objašnjava on.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.