VUČIĆ NAJAVIO: Uskoro povećanje PLATA I PENZIJA
Foto: Beta/Miloš Miškov

SRBIJA NA TREĆEM MESTU PO STOPI RASTA

VUČIĆ NAJAVIO: Uskoro povećanje PLATA I PENZIJA

On je kazao da je veoma važno što Srbija "imao ovakav rast privrede, jer to znači da imamo novca i da možemo dalje da ulažemo, ali moramo da znamo i zašto to činimo i šta ćemo time dobiti"

Objavljeno: 01.09.2018. 13:39h
  • 155

"Ljudi vide da se radi, i ono čime će u najskorije vreme biti zadovoljni jeste povećanje penzija i plata", kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kako je kazao, zakon koji će to omogućiti uskoro "ide" u Skupštinu Srbije.

On je kazao da je veoma važno što Srbija "imao ovakav rast privrede, jer to znači da imamo novca i da možemo dalje da ulažemo, ali moramo da znamo i zašto to činimo i šta ćemo time dobiti".

Kako je kazao, Srbija se prvi put nalazi na trećem mestu po stopi rasta u prvih šest meseci, i da veruje da će zadržati svoju poziciju u prvih pet evropskih zemalja do kraja godine. Kako je kazao, kada je on to govorio pre izvesnog vremena, mnogi su rekli kako su to njegove "lakrdijaške priče".

- Ipak, to se dogodilo zato što smo doneli fleksibilan i ozbiljan Zakon u radu koji je privukao mnoge strane investitore da dođu da ulažu u našu zemlju, sproveli tešku penzionu reformu, uradili mere fiskalne konsolidacije i bez obzira na činjenicu što su nam rashodi ogromni, prihodi su sve veći, i imamo zdrav sistem i suficit u budžetu, sve nižu stopu nezaposlenosti - naveo je Vučić.

Dodao je da se istovremeno javni dug smanjuje, a infrastrukturni objekti rade i grade ogromnom brzinom.

RTB Bor je ključan za napredak Srbije

Vučić je na otvaranju Žeželjevog mosta u Novom Sadu, rekao da je veoma srećan i da čestita građanima iz Bora i Majdanpeka i svih okolnih mesta, na investiciji (RTB Bor).

- RTB je ključna stvar za napredak ekonomije, stvar koja je stvorila dugove veće od milijarde, i sve ovo što se dešava promeniće život ljudi. Ovo je divna vest i nisam zbog nje u stanju da se osvrnem na gluposti koje je prate - rekao je Vučić.

Kako je kazao, Kinezi su najmoćniji i kontrolišu uveliko svetsko tržište bakra, a vest o stateškom partneru je velika stvar za čitav Istok Srbije. On je rekao i da se nada da će to zaustaviti odlazak građana iz tih krajeva, pa čak i povratak onih koji su ranije otišli.

Nastavljamo izgradnju mostova

Odgovarajući na pitanje da li će Novi Sad dobiti i četvrti most, Vučić je rekao da će se graditi još mostova, ali da prethodno moramo imati prezicne planove.

- Moraju da kažu koliko će da košta i šta bi to značilo, ne samo Novosađanima, mora svoje da kaže i Pokrajina, i Ministarstvo, da vidimo šta se time dobija, a nije problem, gradićemo još mnogo mostova - poručio je on.

Aleksandar Vučić na otvaranju žeželjevog mosta
Aleksandar Vučić na otvaranju žeželjevog mosta foto: Beta/Dragan Gojić

Objasnio je da nam to omogućava rast od pet odsto, jer to znači da je na naš ukupni BDP od 40 milijardi dinara, pet odsto dve milijarde, a to dalje znači da te dve milijarde mogu da se troše a da to zaduži zemlju niti povećava javni dug.

- Zato je važno da takav rast podržavamo, a to ćemo činiti daljim ulaganjem u intrasfrukturu, to su i putevi i mostovi, bolnice, ali i stanovi za vojnike i policajce, kasnije će biti i za profesore, lekare, medicinske sestre... Tako radi ekonomija, imaćemo novca, ali moramo da imamo precizne planove - istakao je on.

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media