NASTAVIĆEMO DA NAORUŽAVAMO VOJSKU, SRBIJA MOŽE DA RAČUNA NA SVOJE VOJNIKE: Vulin o borbenoj opremljenosti jedinica
Foto: Ministarstvo odbrane

NIKAD JAČI

NASTAVIĆEMO DA NAORUŽAVAMO VOJSKU, SRBIJA MOŽE DA RAČUNA NA SVOJE VOJNIKE: Vulin o borbenoj opremljenosti jedinica

Vojnici ispunjavaju sve borbene zadatke

Objavljeno:

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je pripadnike Vojske Srbije iz zaječarskog garnizona koji pomažu domaćinstvima u Žagubici, gde su prethodnih dana poplave nanele veliku štetu.

Pripadnici Komande za razvoj Timočke brigade iz Komande za obuku Kopnene Vojske i 31. pešadijskog bataljona Treće brigade Kopnene vojske pomažu u raščišćavanju najugroženijih domaćinstava od mulja i bujičnih nanosa.

Nakon obilaska, ministar Vulin je istakao da u skladu sa zahtevom lokalne samouprave, ali i potrebama stanovništva u Žagubici, Vojska Srbije se, naravno, odazvala i pomogla.

- Što god je Vojska Srbije veća, opremljenija i brojnija, i život u Srbiji je sigurniji i mirniji, a lokalno stanovništvo gde god da ima problema, može da računa na svoju Vojsku. Na Vojsku Srbije njena Srbija može uvek da računa i uvek može da očekuje svaku pomoć i svako razumevanje. Baš kao što radimo i u Ivanjici, Kraljevu, Žagubici, tako smo spremni da pomognemo lokalnom stanovništvu, gde god da je pomoć potrebna. Svako ulaganje u Vojsku Srbije je ulaganje u bolji život svakog građanina Srbije. Zemlja koja ima ovakvu vojsku i koja ima ljude u vojsci koji sa ovakvim elanom i zadovoljstvom pomažu svojim ljudima i svojoj zemlji može da kaže da ima dobru Vojsku i da je sigurna u svoju budućnost, naglasio je ministar Vulin.

Prema njegovim rečima, Vojska Srbije će nastaviti da ulaže u svoje naoružanje i opremu, nastaviće da kupuje bolje i novije inžinjerijske mašine, ali na prvom mestu će nastviti da ulaže u kvalitet života i položaj pripadnika Vojske Srbije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.