Obradović: Referendum o Kosovu je ANTIUSTAVAN, jer je status te teritorije Srbije već definisan Ustavom!
Foto: Beta

Kosovo i Metohija

Obradović: Referendum o Kosovu je ANTIUSTAVAN, jer je status te teritorije Srbije već definisan Ustavom!

Obradović je ocenio da aktuelna vlast u ovom trenutku ima obavezu prema svojim zapadnim mentorima da potpiše pravno obavezujući sporazum

Objavljeno:

Predsednik Dveri Boško Obradović izjavio je danas da je antiustavno raspisati referendum o Kosovu i Metohiji, jer je status te teritorije Srbije već definisan Ustavom.

- Dveri su apsolutno protiv ideje aktuelne vlasti da nekakvim izmišljenim referendumom pokriju svoje odricanje od Kosova i Metohije - rekao je Obradović za agenciju Beta.

Obradović je istakao da je pravno nemoguće i da je antiustavno imati bilo kakav referendum o statusu Kosova i Metohije, jer je taj status već definisan Ustavom i dodao da je moguće jedino ukoliko se promeni Ustav i izbaci preambula.

On je pozvao aktuelnu vlast da javno kaže ukoliko želi da se odrekne Kosova i Metohije i da menja zbog toga Ustav, a ne da "potura nekakvo kukavičje jaje u formi referenduma za Kosovo koje bi zapravo trebalo da potvrdi njihovu izdaju, odnosno spremnost da potpišu pravno obavezujući sporazum sa Kosovom".

Obradović je ocenio da aktuelna vlast u ovom trenutku ima obavezu prema svojim zapadnim mentorima da potpiše pravno obavezujući sporazum.

- Oni bi sada tu svoju obavezu, koju su preuzeli 2012. da bi došli na vlast, da prebace na ledja čitavom narodu - istakao je Obradović i dodao da "narod jednostavno nema potrebe da se izjašnjava o nečemu što je Ustavom već definisano kao sastavni deo Srbije i potvrdjeno rezolucijom 1244 Saveta bezbednost UN".

On je podsetio da je pokret Dveri "apsolutno protiv pravno obavezujućeg sporazuma sa lažnom državom Kosovo, protiv podele Kosova i Metohije i protiv bilo kakvog antiustavnog referenduma na temu Kosova i Metohije".

Bonus Video:

Espreso intervju - Zoran Đorđević

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.