Poslanici o pregovorima Vučića i Tačija u Briselu
Foto: Nebojša Mandić, Ilustracija

Narodna skupština

Poslanici o pregovorima Vučića i Tačija u Briselu

Poslanici su danas u Narodnoj skupštini Srbije uglavnom postavljali pitanja o tome šta je dogovoreno u Briselu na pregovorima predsednika Srbije i Kosova

Objavljeno:

Poslanici su danas u Narodnoj skupštini Srbije uglavnom postavljali pitanja o tome šta je dogovoreno u Briselu na pregorima predsednika Srbije i Kosova, Aleksandra Vučića i Hašima Tačija.

Poslanici opozicije ocenili su da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izneo nepotpune i nejasne izjave o tome šta je u Briselu dogovoreno i dodali da u parlamentu treba da se povede javna rasprava o pitanju Kosova i Metohije.

Poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić je upitao predsednika Vučića zašto niko ne zna šta se i o čemu se razgovara o najvažnijem pitanju za Srbiju, o Kosovu i Metohiji.

Aleksić je dodao da je Vučić najavio da će u aprilu izaći sa planom za Kosovo i Metohiju, a da se to do danas nije desilo.

- Vučić nema problem da stavi potpis na pravno-obavezujući sporazum, ali ima problem kako da to objasni gradjanima - rekao je on i dodao da u parlamentu treba da se povede javna rasprava o Kosovu i Metohiji.

Poslanik Dveri Boško Obradović je upitao predsednika Vučića kada će obavestiti parlament i javnost šta se u Briselu dešava. Obradović je istakao da je referendum o Kosovu i Metohiji antiustavan, jer je ta teritorija deo Srbije i jer tako piše i u Ustavu Srbije.

Obradović je ocenio da je u Briselu započet nov ciklus pregovora koji vodi priznanju nezavisnosti Kosova i pozvao Vučića da precizira "na koji ga to način Brisel pritiska".

- Vučić da precizira na koji ga način zapad pritiska, jer postoje dva načina na koja mogu da ga pritiskaju. Jedno je da ga pritiskaju da prizna nezavisnost, a druga je stvar da ga pritiskaju da ispuni obecanje koje im je dao - rekao je Obradović.

On je upitao predsednika Vučića i kakva saznanja ima o "novom Bljesku, Oluji na severu Kosova i Metohije".

Poslanik Nove stranke Zoran Živković je upitao predsednika "kakav je to rat sprečen i mir obezbeđen", povodom njegove izjave da je "obezbeđen mir za narod u Srbiji".

Poslanica Dosta je bilo Branka Stamenković je ocenila da su izjave koje je predsednik Srbije izneo nakon pregovora u Briselu, krajnje neodgovorne, kao i da ne znače ništa.

Bonus Video:

Espreso intervju - Zoran Đorđević

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.