NEDIMOVIĆ SE ZAHVALIO MALINARIMA: Sutra ću sa njima da razgovaram!
Foto: Beta

Protesti malinara srbije

NEDIMOVIĆ SE ZAHVALIO MALINARIMA: Sutra ću sa njima da razgovaram!

Nedimović je rekao da otkupnu cenu određuje tržište

Objavljeno: 06.06.2018. 10:27h
  • 3

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović zahvalio se malinarima što su prekinuli protest kod Prijepolja i najavio da će sutra sa njima razgovarati o proizvodnji maline, ali ne i o otkupnoj ceni roda pošto nju određuje tržište.

Nedimović je za Radio televiziju Srbije (RTS) rekao da su malinari odlučili da prekinu protest, zato što su poslušali apele predsednika i premijerke da rešenje njihovih problema nije blokada saobraćajnica, već pregovori.

- Ja ću se videti sa njima sutra u 10 sati i razgovaraćemo kako država može da pronađe načine i da im pomogne kako da smanje troškove proizvodnje i kako da odreagujemo na nove uslove tržišta koji nisu laki - kazao je Nedimović.

On je kazao da je iz Srbije do maja, izvezeno rekordno maline oko 90 hiljada tona i da je normalno da dolazi do promena na tržištu, odnosno do smanjenja potražnje.

Nedimović je izrazio nadu da će malinari i hladnjačari uspeti da dođu razgovorima do kompromisa, jer je to u njihovom interesu.


- Želje su jedno, realnost je drugo, videćemo šta će biti sa cenom, ali i hladnjačarima je interes da nadju zajedniki jezik sa malinarima, jer šta će oni naredne godine da rade ukoliko proizvodnja sada propadne. Mi na tržištu imamo druge protivnike - ocenio je Nedimović.

Malinari, koji su pod blokadom držali put Prijepolje - Bijelo polje, sinoć su posle sastanka sa narodnim poslanikom SNS-a Krstom Janjuševićem odlučili da obustave blokadu puta i svoj protest.

Oni su od subote blokirali magistralu nezadovoljni otkupnom cenom, posebno ponudjenom dnevnom od 50 do 80 dinara.

Proizvođači su u svojim zahtevima isticali da je realna cena 180 dinara.

Bonus Video:

Espreso intervju - Eliza Hodža

(Espreso.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media