MALINARI PREKINULI BLOKADU! Uskoro pregovori u Vladi!
Foto: Printscreen Youtube

Protest malinara

MALINARI PREKINULI BLOKADU! Uskoro pregovori u Vladi!

Sa ljudima sam razgovarao otvoreno, ljudski iskreno

Objavljeno:

Prijepoljski malinari, koji su od subote 2. juna držali pod blokadom saobraćaj ka Crnoj Gori nezadovoljni otkupnim cenama prekinuli su u utorak oko 23 časa blokadu.

Do preokreta je došlo posle razgovora sa Krstom Janjuševićem, narodnim poslanikom i koordinatorom Srpske napredne stranke za Zlatiborski okrug. Tokom narednih dana malinari će se sastati u Vladi Srbije sa nadležnima iz ministarstva gde bi trebalo da pronađu rešenje za problem koji ih žulja, to je pre svega niska otkupna cena.

- Sa ljudima sam razgovarao otvoreno, ljudski iskreno. Preneta im je poruka predsednice Vlade Ane Brnabić i mistra poljoprivrede Branislava Nedimovića da je jedino rešenje za njihov problem pregovaranje za stolom. Mi smo se usaglasili da rešenje nije blokada magistralnog puta već su to isključivo razgovori. Primetio sam da je tu bilo prisutno puno dezinformacija, nije nikako smelo da se dozvoli da neko zloupotrebi malinare u neke svoje propagandne svrhe . Malinarima je naglašeno da država ne može da garantuje otkupnu cenu, ali želi da razgovara sa njima - kazao je nakon deblokade puta za "Novosti" Krsto Janjušević.

Ono što je ohrabrujuće jeste da su malinari zadovoljni pojedinim otkupnim cenama sa kojima su izašli hladnjačari i da je to dobar signal za njih.

Bonus Video:

MALINARI PREKIDAJU BLOKADU: Saobraćaj na magistrali biće uspostavljen kada se sklone šatori

(Espreso.co.rs/Večernje Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.