Vučić: Imam tri potencijalna kandidata za premijera Srbije! Ime budućeg šefa države ću saopštiti 11. ili 12. juna! (VIDEO)
Foto: Printscreen

vučić, jovanović, Šešelj...

Vučić: Imam tri potencijalna kandidata za premijera Srbije! Ime budućeg šefa države ću saopštiti 11. ili 12. juna! (VIDEO)

Odlazeći premijer Vučić govorio je o rezultatima u prethodne tri godine rada

Objavljeno: 09:19h

U program se uključio lider radikala Vojislav Šešelj.

foto: Printscren / Pink

On je upitao premijera "zašto već godinama ne pristaje na duel sa njim? Da li smatra da nije dorastao ili je nešto drugo u pitanju?" Kao i "zašto se ne okane ulaska Srbbije u EU kada je jeasno da nas neće prihvatiti dok se ne odrekenmo Kosova?"

Šešelj je novoizabgranog predsednika upitao i "zašto sedi na dve stolice"?

Lider radikala postavio je i pitanja u vezi spoljnopolitičke orjentacije zemlje, kao i kada će povećati plate koje su smanjene pre dve godine, a upitao ga je i kada će smeniti guvernerku Narodne banke, Jorgovanku Tabaković.

foto: Printscreen / Pink

- Ako neko zna, onda gospodin Šešlj to dobra zna, da se ne plašim ni njeg ani bilo koga drugog. Gospodin šešlj zna kako bi se taj duel završio i ko bi imao više argumenata. Ja njega poštujem, zato što za razliku od nekih drugih, on nikada nije želeo da izaziva nasilje u našoj zemlji - odgovorio je Vučić na pitanje o duelu, pa nastavio.

- Što se tiče pitanja o EU i sedenju na dve stolice. Odgovoriću mu da on bira jednu od dve stolice sa strane, a ja biram samo jednu, i to onu u sredini, a to je srpska stolica. Neću da biram bilo čiju drugu. Milsim da je naš put ka EU veoma važan i da pripadamo tamo - odogovrio je Vučić.

foto: Printscreen / Pink

Govoreći o stuaciji u javnim preduzećima, premijer je istakao da je situcacija danas mnogo bolja te da i EPS ima 450 miliona evra na računu, što nije moglo da se zamisli.

On je dodao da je srećan što je na mesto guvernerke postavio Jorgovaku Tabaković jer valuta nikada nije bila stabilnija.

- Što se tiče Guvernerke Narodne banke srbije, hoću da kažem da sam ponosan što sam izabrao Jorgovanku Tabaković za guvernerku.Nikada nije ništa ukrala, uvek je vredno i marljivo radila - rekao je Vučić.

Na pitanje o radu Javnog servisa, Vučić je rekao da se i on pita zašto plaća novinare koji sede u štabu Vuka Jeremića, izmišljaju razloge, obmanjuju javnost.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.