BRAVAR, BAŠTOVAN, GROBAR, CIGLAR: Ovo su zanimanja političara pre nego što su postali javne ličnosti!
Foto: Profimedia, Dragan Kadić, Marina Lopičić, beta

sve je moguće

BRAVAR, BAŠTOVAN, GROBAR, CIGLAR: Ovo su zanimanja političara pre nego što su postali javne ličnosti!

Na raznim javnim funkcijama se nalaze grobari, keramičari ili baštovani, kondukteri

Objavljeno:

Više od 20 godina vodi privatno preduzeće ”Santos”, u čijem sastavu funkcioniše Televizija ”Plus” i ”Santos” proizvodnja čaja, nat proizvoda i kafe. Pored toga bavi se i prometom derivata i vlasnik je dve velike benzinske pumpe. Bio je suvlasnik "Grand kafe", jednog od najvećih srpskih proizvodnih brendova.

foto: FoNet

Dragan Marković Palma rođen je 1960. godine u Končarevu. Završio je srednju školu učenika u privredi (ŠUP). Kako je u jednom intervjuu rekao, priznaje samo diplomu životnog fakulteta, a njega je počeo da studira još kao mali, kada je ocu počeo da pomaže da vadi pesak iz Morave i peče cigle. Posle toga počeo je da iznajmljuje šatore za svadbe, a ubrzo posle toga kupio je kamion i počeo da se bavi prevozom uglja.

U politički život uključuje se 1993. godine kada sa Željkom Ražnatovićem Arkanom i Borislavom Pelevićem osniva Stranku srpskog jedinstva, a 1998. postaje potpredsednik stranke. Bio je jedini odbornik SSJ-a u Jagodini posle izbora 1996. godine koje je u tom gradu dobila koalicija Zajedno. Na izborima 2000. godine izabran je za republičkog poslanika sa liste SSJ. U toj stranci ostaje do 2003. godine. Godine 2004. osniva stranku Jedinstvena Srbija, koja osvaja najviše glasova u Jagodini i Pomoravlju. Na parlamentarnim izborima 2007. godine, ušla je u koaliciju sa Demokratskom strankom Srbije i Novom Srbijom i dobila dva poslanička mesta. Jagodina je 2008. godine dobila status grada, a Marković postaje prvi gradonačelnik. Od 2008. godine bio je poslanik je u Skupštini Srbije, da bi zbog sukoba interesa septembra 2011. podneo ostavku na to mesto. Nakon održanih izbora 2012. Marković ponovo postaje narodni poslanik, ali i predsednik Skupštine opštine Jagodina. Na istim funkcijama ostaje i nakon izbora u martu 2014. godine.Pored toga, sada je privatni preduzetnik i vlasnik kompanije "Palma" koja se bavi transportom i trgovinom. Poseduje televiziju „Palma plus", kik-boks klub “Palmini tigrovi”, a vodi i fond “Treće dete”.

foto: Fonet

Igor Bečić, koji je predsednik supštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti imao je veoma interesantan razvojni put - od konduktera do čoveka koji će na tacni dobijati poverljive podatke o bezbednosti građana i države.

Funkciju nаrodnog poslаnikа obаvljа od 1997 do dаnаs. Rаdno iskustvo je sticаo u preduzeću „Bаčkаtrаns“ u Vrbаsu, nа poziciji linijski kontrolor i kondukter (1989-1990). Od 1990 do 1992. godine bio je u službi u Jugoslovenskoj vojnoj armiji. U JP „Vrbаs“ obаvljаo je funkcije komercijаliste (1992-1993), šefа sаobrаćаjа (1994-1996) i komercijаlnog direktorа (1996-2012). Bio je člаn Nаdzornog odborа „Informаtikа“ а.d Beogrаd, gde je podneo ostаvku 2014. godine. Od 1997. godine bio je na funkciji narodnog poslanika, a 2014. izabran je za njenog potpredsednika. Mandat mu je dodeljen i nakon izbora 2016. godine.

Završio je Fakultet za menadžment u Novom Sadu, magistrirao na univerzitetu „Union“ u Beogradu, i stekao zvanje magistra industrijskog menadžmenta. Trenutno zaposlen u „Srbijagasu“ kao savetnik generalnog direktora.

Ne možemo a da ne postavimo pitanje, koje kvalifikacije su potrebne za obavljanje određenih poslova, odnosno da li su uopšte potrebne bilo kakve kvalifikacije za neke javne poslove?

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.