VUČIĆ PORUČIO IZ KINE: Moramo sačuvati mir u NEMOGUĆIM USLOVIMA, svet kao da je POLUDEO - podižu uloge DO KRAJA
Aleksandar Vučić, Foto: screenshot Video Plus

obraćanje

VUČIĆ PORUČIO IZ KINE: Moramo sačuvati mir u NEMOGUĆIM USLOVIMA, svet kao da je POLUDEO - podižu uloge DO KRAJA

Vučić dodaje da moramo zajednički da učestvujemo u modernizaciji zemalja koje su članice inicijative Pojas i put

Objavljeno: 11:33h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se iz Kine, gde se nalazi sa srpskom delegacijom na poziv predsednika te zemlje Sija Đinpinga.

On je rekao da je potpisano 18 sporazuma, i da se priprema još.

- To je rekordan broj saglasnosti i dogovora koje smo ikada potpisali. Ali još važniji su suština i strateški karakter dobrog dela tih sporazuma. Verujem da ono što smo postigli u Kini ima svoj istorijski značaj i karakter - rekao je Vučić.

Kaže da je razgovarao sa premijerima Laosa, Tajlanda i Etiopije.

- Ponovo sam pričao sa Džokom Vidodom, predsednikom Indonezije, i dugo sam pričao o svim pitanjima sa Viktorom Orbanom. Verujem da je svaki od tih razgovora i poziva za posetu koje smo uputili i dobili ima veliki značaj. Ponovo sam razgovarao sa liderom Kenije Vilijamom Rutom, pošto Albanci lobiraju da oni priznaju Kosovo. Ja verujem da neće biti ništa od toga, i da će poštovati teritorijalni integritet Srbije - istakao je predsednik.

Vučić dodaje da moramo zajednički da učestvujemo u modernizaciji zemalja koje su članice inicijative Pojas i put.

- Te Bio4 tehnologije će našu zemlju istaći drastično ispred drugih zemalja, na tome moramo da insistiramo, kao i na daljoj industrijalizaciji. Mi prednjačimo u celoj Evropi proporcionalno našoj veličini - kaže on.

Predsednik je dodao da smo mnogo toga čuli i naučili, ali i pokazali Srbiju na mapi sveta kao slobodarsku i nezavisnu, i uspešnu zemlju.

- Videli ste i vi novinari u hotelu kolika je popularnost Srbije. Ja nisam znao, to Vućići kada puste, valjda zato što smo podržavali Kinu kada je bilo teško. Tako oni izgovaraju moje prezime, i zato smo stekli ne malu popularnost ovde - kazao je Vučić.

Dodaje da vlada glad za proizvodima naše namenske industrije u svetu.

- Da proizvedemo milion granata 155 mm dnevno, sve bismo mogli da prodamo. Ali mi nemamo te kapacitete, ljudi gledaju na to kao državno preduzeće, idu po dva meseca na bolovanja neki ljudi. A i dalje imamo veoma dobre proizvode - istakao je predsednik.

Bonus video:

00:03

Aleksandar Vučić u Granadi sa premijerom Velike Britanije

(Espreso/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.