VUČIĆ NIJE POBEDNIK JEDINO U OVIH 5 OPŠTINA! Trijumf Jankovića u jednoj od njih je prava misterija!
Foto: Damir Dervišagić, Filip Plavčić, YouTube Printscreen

nije svuda oduvao

VUČIĆ NIJE POBEDNIK JEDINO U OVIH 5 OPŠTINA! Trijumf Jankovića u jednoj od njih je prava misterija!

Iako je kandidat valdajuće koalicije odneo ubedljivu pobedu u skoro svim gradovima, ima opština u kojima su drugi kandidati osvojili veći broj glasova
Objavljeno: 14:10h

U Senti je bila najmanja izlaznost u opštinama Severnobanatskog okruga, svega 36,35 odsto. Pobedu je odneo Saša Janković sa 42,20 odsto, dok je Aleksandar Vučić bio drugi sa 39,40 procenata.

foto: Fonet

Senta je najveće naselje u Srbiji u kome većinu imaju Mađari. S obzirom da premijer kako kaže, ima odlične odnose i saradnju sa Mađarima, ovakav rezultat bio je prilično iznenađenje.

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor, koji između ostalog bio jedan od gostiju tokom Vučićeve kampanje, izjavio je da oni Mađari koji žele da glasaju za Aleksandra Vučića ne treba da osete nelagodu - "jer ta odluka jača zajednicu".

Dakle, potpuna je misterija šta se zbilo... Možda odnosi ipak nisu krasni, ili je Saša Janković ozbilno pokupio simpatije Mađara.

Janković je Vučića pobedio u još tri opštine, i to beogradske: Savski venac, Stari grad i Vračar.

Ipak, i pored onih koji su "prkosili", Aleksandar Vučić odneo je čak 55.13 odsto glasova birača i postao novi predsednik Srbije.

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.