SLAVICA NIJE JEDINA: Ovi političari su izbegli SMRT ZA DLAKU! (FOTO)
Foto: Filip Plavčić / Zorana Jevtić / Nebojša Mandić / Fonet

UMALO TRAGIČNI ISHODI

SLAVICA NIJE JEDINA: Ovi političari su izbegli SMRT ZA DLAKU! (FOTO)

Fenomen saobraćajnih nesreća kod nas u kojima ili stradaju ili učestvuju visoki funkcioneri vlasti sve više uzima maha
Objavljeno: 16:04h

*Ivica Dačić

foto: Fonet

Ministar spoljnih poslova, 2012. godine doživeo je tešku saobraćajku kada jedno vozilo naglo skrenulo u suprotnu traku i zakucalo se u prvi auto iz Dačićeve pratnje. Dačić je tada izjavio da nije bilo tog prvog automobila - drugo automobil bi direktno udario u njegovo vozilo! Na svu sreću tragedija je izbegnuta, a Dačić je izbegao sigurnu smrt!

*Zorana Mihajlović

foto: Fonet

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, takođe je 2015. godine doživela saobraćajnu nesreću. Međutim, tragedija kod naselja Konarevo gde se udes dogodio, izbegnuta je zahvaljujući prisebnosti vozača ministarke.

*Vuk Drašković

Pokušaj atentata desio se na Ibarskoj magistrali, 3. oktobra 1999. godine, gde je meta bio Vuk Drašković, lider Srpskog pokreta obnove, tada jedne od najjačih opozicionih političkih stranaka u Srbiji.

Vuk Drašković koji je lakše povređen, odmah je optužio tadašnju vlast Slobodana Miloševića za pokušaj ubistva.

foto: Filip Plavčić

Kamion koji je namerno izazvao saobraćajnu nesreću pripadao je Državnoj bezbednosti, a vozač tog kamiona, direktan izvršilac četvorostrukog ubistva, bio je pripadnik Jedinice za specijalne operacije.

U ovoj isceniranoj saobraćajnoj nesreći, u kojoj je meta bio Vuk Drašković, poginulo je četvoro ljudi, a svi su bili članovi Srpskog pokreta obnove i najbliži saradnici Vuka Draškovića.

*Nenad Čanak

foto: Fonet

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak takođe je doživeo doživeo tešku saobraćajnu nesreću u Sremskoj Mitrovici. Vozeći motor "honda SBR" pri velikoj brzini sleteo je s puta, točkovi su proklizali i zablokirali, a leteo je više od tri metra.

Na putu KPD - Naplatna rampa Čanak je, kako policija procenjuje, pri brzini veći od 200 km na čas, izgubio kontrolu nad motorom, i sleteo s puta u njivu zasađenu pšenicom, zadobivši teške povrede.

Završio je s prelomom butne kosti, kuka, dva rebra i potresom mozga. Zbog ovog incidenta, Čanak i dan danas hoda uz pomoć štapa.

(M.B.)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.