OTKRIVEN TAČIJEV PLAN: Rušenje zida je alibi da ROSU napadne SEVER KOSOVA (FOTO)
Foto: AP / Visar Kryeziu

u senci briselskih razgovora

OTKRIVEN TAČIJEV PLAN: Rušenje zida je alibi da ROSU napadne SEVER KOSOVA (FOTO)

Srpski državni vrh očekuje da Brisel konačno otvori karte i kaže ko je kriv za kršenje dogovora i rušenje dijaloga u Beogradu. Iz sedišta EU, međutim, i dalje samo stižu diplomatski uvijene poruke da "svi treba da smire retoriku i da ne daju zapaljive izjave"
Objavljeno:

- Teme dijaloga menjane su u hodu, sporazumi su rušeni bukvalno minut nakon što su postignuti. Rečeno nam je: "Tišina, nema razgovora o ZSO" - ogorčeno je govorio predsednik Vlade i u dahu nastavio:

foto: Stefan Jokić

- Tražili su da se reši i zid kod mosta na Ibru. Postigli smo dogovor i prihvatili rešenje, samo da nam kažu kako će to da bude dizajnirano. I kada smo prihvatili sve što se od nas tražilo, posle konsultacija sa Srbima iz Mitrovice, onda su nam rekli: "Zaboravite, nismo razgovarali". Zaista ne znam šta oni uopšte hoće od Srbije? -

Srpski državni vrh očekuje da Brisel konačno otvori karte i kaže ko je kriv za kršenje dogovora i rušenje dijaloga u Beogradu. Iz sedišta EU, međutim, i dalje samo stižu diplomatski uvijene poruke da "svi treba da smire retoriku i da ne daju zapaljive izjave":

- Niko iz EU nema hrabrosti da kaže da je krivica za kršenje dogovora na Prištini. Niko iz EU ne može da kaže da sam slagao ijedno slovo. Nek se bar EU na 15 minuta drži onoga što predlože, kad već upozoravaju druge na nepoštovanje dogovorenog. Nisam ništa zapalio, naprotiv, gledao sam da smirujem ono što su drugi zapalili.

Beograd je, i pored svega, za nastavak dijaloga, ali je on u ovom trenutku neizvestan:

foto: Zorana Jevtić

- U ovom stadijumu, nije poznato kada će biti održana sledeća runda - rekla je za "Novosti" Maja Kocijančič, portparol visoke predstavnice EU.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.