OTKRIVEN TAČIJEV PLAN: Rušenje zida je alibi da ROSU napadne SEVER KOSOVA (FOTO)
Foto: AP / Visar Kryeziu

u senci briselskih razgovora

OTKRIVEN TAČIJEV PLAN: Rušenje zida je alibi da ROSU napadne SEVER KOSOVA (FOTO)

Srpski državni vrh očekuje da Brisel konačno otvori karte i kaže ko je kriv za kršenje dogovora i rušenje dijaloga u Beogradu. Iz sedišta EU, međutim, i dalje samo stižu diplomatski uvijene poruke da "svi treba da smire retoriku i da ne daju zapaljive izjave"
Objavljeno:

Pod maskom rušenja 80 santimetara zida kod mosta na Ibru Albanci su hteli na sever da pošalju specijalce ROSU u Kosovsku Mitrovicu, izazovu reakciju Srba i praktično dobiju alibi za napad na naš narod na severu pokrajine.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ovo je, kako "Novosti" saznaju, bio pakleni plan Tačijeve vlasti, koji je aktiviran odmah pošto su propali poslednji razgovori u Briselu na kojem je albanski tim uz prećutnu saglasnost "posrednika" iz EU minirao svaki dogovor.

Da apsurd bude veći, prenose naši izvori, naša delegacija, predvođena predsednikom Tomislavom Nikolićem i premijerom Aleksandrom Vučićem, pristala je čak da sporni bedem, koji je inače i postavljen po dogovoru, uklone sami Srbi, ali su to Albanci odbili insistirajući da to učine oni?!

MORA DA SE GINE ZA KOSOVO, MI MATORI PRVI: Pitali smo građane da li se plaše novog rata na jugu Srbije? (ANKETA) (VIDEO)

I ne samo to, u mučnoj briselskoj noći, Federika Mogerini gurnula je u stranu razgovor o Zajednici srpskih opština, iako je ona po slovu Soporazuma trebalo da bude formirana pre više od godinu dana

.

foto: Beta

Premijer Aleksandar Vučić juče je do kraja ogolio poslednja dramatična dešavanja u kabinetu šefice evropske diplomatije.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.