NAPAD NA VUČIĆA u Srebrenici: SIPA pokreće, Tužilaštvo BiH obustavlja istrage
Foto: Printscreen/youtube

i dalje traje...

NAPAD NA VUČIĆA u Srebrenici: SIPA pokreće, Tužilaštvo BiH obustavlja istrage

Istražioci Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) pokušavaju da dođu do novih informacija kako bi ponovo pokrenuli istragu vezanu za pokušaj ubistva premijera Srbije Aleksandra Vučića 2015. godine tokom komemoracije u Srebrenici
Objavljeno: 23:06h

- Istražioci SIPA na ovom slučaju rade veoma naporno i pokušavaju da prikupe što više kvalitetnih podataka, ali nam problem predstavlja kada sve to ode u Tužilaštvo koje ništa ne preduzima po ovom problemu – rekao je naš izvor

Stručnjaci za bezbednost komentarisali su da je skandalozno da tek posle 18 meseci SIPA traži pomoć u identifikaciji. Međutim, naš sagovornik ističe da su upravo zbog ovih problema odlučili da u sredu na svom sajtu objave šest fotografija napadača i da zamole građane za pomoć.

foto: Fonet

- Ovo nije jedini način na koji inspektori pokušavaju doći do identiteta napadača. Pre nekog vremena svim Ministarstvima unutrašnjh poslova na području BiH su poslate iste fotografije i zamoljeni su da nam pomognu u identifikaciji tih osoba. Međutim, iz svih MUP smo dobili identičan odgovor, niko nikoga nije prepoznao – pojasnio je izvor iz SIPA.

Prema njegovim rečima, sve ovo ih nije sputalo i sada sa još većom snagom pokušavaju da prikupe informacije i dođu do osumnjičenih.

Na sajtu SIPA objavljeni su i brojevi telefona na koje građani mogu prijaviti osobe koje prepoznaju na slikama i već u prva dva dana to je dalo određene rezultate.

- Na nama je sada da proverimo da li su te informacije tačne i da preduzmemo određene korake. Imali smo i zanimljivu situaciju gde nam se javio jedan muškarac koji je rekao da ga je šef sa posla prepoznao na slikama i naredio mu da se javi SIPA.

Bonus video:

ESPRESO TVITER Miša Vacić čita tvitove o sebi

(Espreso.co.rs/Blic)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.