Od Tome Diplome do Dr Neše iz Beograda: Sve sumnjive diplome srpskih političara! (VIDEO) (FOTO)
Foto: Filip Plavčić, Marina Lopičić

sumnjiva lica

Od Tome Diplome do Dr Neše iz Beograda: Sve sumnjive diplome srpskih političara! (VIDEO) (FOTO)

Diplome vodećih političara u Srbiji često su dovođene u pitanje, ali ove četiri su najviše "bole oči"
Objavljeno: 17:47h

*Nebojša Stefanović

Nebojša Stefanović je disertaciju pod nazivom "Nova uloga strategijskog menadžmenta u upravljanju lokalnom samoupravama (primer grada Beograda)" odbranio 27. juna 2013. na Fakultetu za poslovne studije Megatrend univerziteta.

foto: Marina Lopičić

Autentičnost tog doktorata su osporila trojica naučnika iz Srbije koji rade na univerzitetima u Velikoj Britaniji.

Nezavisna komisija Univerziteta Megatrend koja je proveravala doktorsku disertaciju ministra Nebojše Stefanovića nije našla da ima osnova za njeno poništavanje.

*Jorgovanka Tabaković

foto: Fonet

Analiza doktorske disertacije guvernerke Narodne banke Srbije Jorgovanke Tabaković pokazuje da je preko 20 odsto teksta preuzeto bez citiranja iz radova i knjiga ekonomista ili akademaca, tvrdi CINS.

Tabaković je doktorirala 2011. godine na Fakultetu za uslužni biznis, Univerzitet Educons iz Sremske Kamenice, a teza pod naslovom "Instrumenti centralne banke - dometi i ograničenja na primeru Republike Srbije" ima 240 strana. Mentor je bio profesor Milenko Dželetović, koji je danas predsednik Ekonomskog saveta Srpske napredne stranke (SNS).

Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) je kopiju doktorata dobio u junu 2016. godine, tek nakon što je Poverenik za informacije od javnog značaja Educonsu zapretio novčanom kaznom. Pre toga, više od dve godine su odbijali da dostave rad guvernerke Tabaković.

BONUS VIDEO:

Miša Vacić čita tvitove o sebi

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.