KAD POSLANICI PITAJU: Jesmo li plaćali Jeremiću stan 15.000 dolara i da li je poverenik postao zaverenik?
Foto: Dragana Udovičić

četvrtak u skupštini

KAD POSLANICI PITAJU: Jesmo li plaćali Jeremiću stan 15.000 dolara i da li je poverenik postao zaverenik?

Poslanike zanimalo da li će biti formiran anketni odbor za utvrđivanje političke pozadine ubistva Zorana Ðindića
Objavljeno:

- Jasno je da postoji politička pozadina ubistva Ðinđića. Do sada nije postojala politička volja da se ona istraži. Želimo da se konačno stavi tačka na ovu priču bez obzira što o Ðinđiću i njegovoj politici ne mislimo ništa dobro - kaže Šarović.

foto: Zorana Jevtić

Šef poslaničke grupe SDS Marko Ðurišić zatražio je od premijera Aleksandra Vučića da pruži dokaze za, kako kaže, optužbe da su on, Aleksandra Jerkov, Vuk Jeremić i Saša Jankoviću protiv države i naroda i da su izdajnici. Ðurišić je pitao ministre policije i zdravlja, Nebojšu Stefanovića i Zlatibora Lončara, da li mu je bezbednost ugrožena zbog takve izjave premijera, te da li treba da bude zabrinut. Poslanik DS Radoslav Milojičić pitao je da li je jedan od predloženih kandidat za sudije Ustavnog suda član SNS. Navodeći da se lokalni parlament u Bajinoj Bašti nije sastao 127 dana, Milojicić je upitao ministarku državne uprave i lokalne samouprave Anu Brnabić da li će biti raspuštena lokalna skupština i da li će biti raspisani izbori u toj opštini.

foto: Dragana Udovičić

Povodom blokade otvaranje pregovora o poglavlju 26, poslanik SDA Sandžaka Enis Imamović pitao je premijera ko je odgovaran za propuste u pripremi tog pregovaračkog poglavlja i ko će snositi posledice. Poslanik Dveri Zoran Radojičić pitao je, između ostalog, Ministarstvo odbrane da li je strelište u Pančevu nebezbedno, da li je tačno da je jednom brigadnom general izgrađena vikendica u koju je uloženo oko 30.000 evra u Pančevu, te da li je istina da je Vojska Srbije kuplila 6.000 neispravnih kompleta uniforme. Posle pitanja, poslanici su počeli raspravu o oko 140 amandmana na izmene zakona iz oblasti poljoprivrede.

(Espreso.co.rs / Agencije)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.