KAD POSLANICI PITAJU: Jesmo li plaćali Jeremiću stan 15.000 dolara i da li je poverenik postao zaverenik?
Foto: Dragana Udovičić

četvrtak u skupštini

KAD POSLANICI PITAJU: Jesmo li plaćali Jeremiću stan 15.000 dolara i da li je poverenik postao zaverenik?

Poslanike zanimalo da li će biti formiran anketni odbor za utvrđivanje političke pozadine ubistva Zorana Ðindića
Objavljeno:

Poslanici su i danas, kao i svakog četvrtka, na početku rada postavljali pitanja, a zanimalo ih je koliko je Srbiju koštala politička karijera Vuka Jeremića, da li će biti formiran anketni odbor za utvrđivanje političke pozadine ubistva Zorana Ðindića, da li će biti raspušten lokalni parlament u Bajinoj Bašti, kao i stanje u Vojsci Srbije.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja! U delu sednice za postavljanje pitanja, Marijan Rističević iz poslanicke grupe SNS pitao je koliko je koštala politička karijera Vuka Jeremića i da li je tačno da je plata Jeremića bila mesečno 10.000 dolara, a da je za njegov stan izdvajano 15.000 dolara. Rističević je pitao Skupštinu i Vladu o “političkom divljanju” zaštitnika građana Saše Jankovića koji, kaže, očigledno “juri političku karijeru” i šta će uraditi po pitanju njegovih političkih izjava, te zatražio kontrolu finansijskog poslovanje ombudsmana i Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

foto: Beta

- Poverenik je postao politički zaverenik - rekao je Rističević i upitao da li je tačno da su Poverenik i ombudsman dobili 80.000 funti za neki projekat od ambasade Velike Britanje, navodeći da od “tog trenutka datira njihov nesporazum” sa Vladom Srbije. Nemanja Šarović iz SRS pitao je premijera da li će podržati inicijativu koju je jutros parlamentu podnela ta stranka a kojom traži osnivanje ankentnog odbor za utvrđivanje činjenica u vezi sa ubistvom i političkom pozadinom ubistva Zorana Ðinđića.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.