MISTERIOZNA FRESKA IZ MANASTIRA VISOKI DEČANI: Upravo ona krije tajnu o vanzemaljcima!
Misteriozna freska, Foto: Youtube printscreen

neobjašnjivo

MISTERIOZNA FRESKA IZ MANASTIRA VISOKI DEČANI: Upravo ona krije tajnu o vanzemaljcima!

Tu se nalazi čuvena freska Isusovog raspeća s dva “neidentikikovana objekta” u levom i desnom uglu

Objavljeno: 11.05.2019. 08:47h
  • 5

Visoki Dečani na jugu Kosova su zadužbina kralja Stefana Dečanskog i cara Dušana.

Gradnja je završena 1335. a freske oko 1350. godine. Manastir se nalazi na spisku UNESKO-ve Svetske baštine zajedno sa još tri manastira SPC pod imenom „Srednjovekovni spomenici na Kosovu i Metohiji“. U obrazloženju koje je UNESKO dao 2004. godine navodi se da su freske manastira Visoki Dečani jedno od najvrednijih primera tzv. “renesanse Paleologa” u vizantijskom slikarstvu i dragocen zapis o životu u XIV veku.

Ipak, upravo jedna od ovih fresaka decenijama je predmet debata i sporenja između onih koji misle da su je upravo ona konačni dokaz da su vanzemaljci već posetili ove prostore i onih koji tvrde da je reč “samo” o umetničkoj slobodi. Naime, tu se nalazi čuvena freska Isusovog raspeća sa dva “neidentikikovana objekta” u levom i desnom uglu.

Reč je o dva neobična predmeta u obliku suza sa zracima u kojima se nalaze osobe. Zraci stvaraju utisak kretanja, pa oni koji veruju u NLO tvrde da je reč o vanzemaljskim letelicama. Ono što je još mističnije je činjenica da su bića u „letelicama” prikazana u veoma neobičnim oblicima potpuno atipičnim za slikarstvo XIV veka.

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs/Opanak.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media