Vučić: Srbija neće ispuniti prištinski ultimatum iz platforme, EU me je prevarila
Predsednik Vučić, Foto: Filip Plavčić

besan

Vučić: Srbija neće ispuniti prištinski ultimatum iz platforme, EU me je prevarila

„Bando iz Prištine, sikter pa tražite ko će to da vam ispuni, Srbija neće“,

Objavljeno: 09.03.2019. 18:33h
  • 39

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da Srbija neće pristati na ulimatum koji su joj platformom za pregovore postavili Priština i njeni zapadni mentori i naveo da ga je Evropska unija prevarila jer mu je obećala da ta platforma neće ni doći na dnevni red kosovske skupštine.

„Bando iz Prištine, sikter pa tražite ko će to da vam ispuni, Srbija neće“, naglasio je Vučić na mitingu u Sremskoj Mitrovici dodajući da je Priština sa svojim zapadnim partnerima želela da unizi Srbiju.

On je rekao da je Srbija za kompromis, ali da neće dozvoliti nikom da je unizi i da to nisu uspeli ni mogo jači od Prištine u istoriji.

Mislio sam da bezborazuluku i bezobzirnosti nema kraja dok nisam video platformu, rekao je Vučić, ponovivši da je ona napravljena da bi se onemogućili razgovori Beograda i Prištine.

Govoreći o prištinskoj platformi, on je naveo da je visokoj predstavnici Federiki Mogerini još pre pola godine rekao da bi tako nešto bilo katastrofa za Srbiju i ceo Balkan.

„Obećano mi je da se ona neće ni naći na dnevnom redu kosovske skupštine a kamoli da bude izglasana, prevarili su me, a još više sebe“, rekao je Vučić.

On je rekao da ne mogu da ga uplaše „ni pritisci ovde ni pritisci spolja“, iako su „mislili da to mogu, jer ne razumeju da postoje ljudi kojima je otadžbina najvažnija“.

Vučić je rekao i da je Priština u prethodna tri dana digla poternice protiv „deset najsposbnijih momaka“ sa severa Kosova, svih koji imaju hrabrosti da joj se suprostave, jer želi da ih tako protera, kako bi ostali samo starci, i u nameri da protera Srbe sa Kosova.

„Nećemo dozvoliti Oluju ni Bljesak, znam šta govorim“, rekao je Vučić.

Govoreći o izglasavanju platforme u kosovskoj skupštini, on je rekao da je kvorum dao Srbin „Slobodan Petrović koji podržava Jedan od pet miliona“.

On je rekao i da su „kreteni“ omogućili da se Kosovo poziva na presudu međunarodnog suda o nezavnisnosti.

BONUS VIDEO: NASER ORIĆ ME JE HAPSIO, GIŠKA JE BIO SA MNOM! Vuk Drašković otkriva sve TAJNE 9. marta

(Espreso.rs / Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media