BOJANA STRELJALI U ŠUMI SA 2 METRA: Svedok prisustvovao UBISTVU Srba pa OPISAO užasnu scenu
Banjska, Foto: Kurir

kosovo

BOJANA STRELJALI U ŠUMI SA 2 METRA: Svedok prisustvovao UBISTVU Srba pa OPISAO užasnu scenu

Komentari u emisiji Hit Tvit na TVu Pinku o situaciji na Kosovu

Objavljeno: 21:39h

Neimenovani svedok događaja u selu Banjska na severu Kosova i Metohije od 24. septembra ispričao je u emisiji Hit Tvit na TV Pink, da su kosovski specijalci Bojana Mijailovića, koji je bio ranjne, ubili iz neposredne blizine, iako više nije mogao da se kreće, niti je imao oružje.

Gosti voditeljke Verice Bradić su Goran Petronijević, advokat Milana Radoičića, Milorad Vučelić, glavni i odgovorni urednik Novosti i Dalibor Jeftić podpredsednik Srpske liste.

Jeftić kaže da ono što se dogodilo, jeste velika tragedija. Kako kaže, kada god neko izgubi život, to jeste tragedija, a ona ne sme da se posmatra iz ugla onoga što se desilo pre sedam dana u Banjskoj. Pitanje je, kaže, kako je došlo do toga.

- Setimo se kada su ranili Sofronijevića, vi ste i tada mogli da čujete kako se ti ljudi na severu KiM osećaju... Koliko je ta čitava siituacija na ivici sukoba. Mislim da smo i predsednik Vučić, i Petković, moje kolege i ja iz Srpske liste skoro 200 puta javno upozoravali međunarodnu zajednicu na opasnost svega što radi režim u Prištini - priča Jeftić.

1 / 5 Foto: MladeMladen Miletić/Kurir Tv

Kako je naveo, mora da se uradi sve, kako bi sprečili neku novu tragediju.

- I mi smo trebali više da slušamo ono što Vučić ima da nam kaže, u situacijama kada su okolnosti bile takve da nismo dobro razumeli poziciju zvaničnog Beograda - rekao je Jeftić.

Petronijević kaže da je u pitanju egzekucija, i to je nešto što je teško krivično delo, na šta policija Kosova mora da odgovori na adekvatan način.

- U krivičnom pravu ima segment, gde takve detalje može da da lice koje je bilo na licu mesta. Ovaj snimak je kratak, verujem da ova osoba ima mnogo više da priča. Ono u šta sumnjam je ono što se desilo u nastavku, kada je u pitanju predaja ostataka - navodi Petronijević.

Nisu dozvolili mnoge stvari, a sada je jasno zašro se sve to radi, rekao je Petronijević.

Bonus video:

02:16

KOSOVO SU 1999. HTELI DA OKUPIRAJU DA BI BILO ODSKOČNA DASKA ZA POHOD NA RUSIJU! Kastratović: Možemo očekivati nove provokacije

(Espreso/Telegraf.rs/Pink)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.