"ISPRAĆAMO GA ZAUVEK, OTIŠAO JE VELIKI ČOVEK": Sahranjen Stefan Nedeljković (31), jecaji odzvanjali grobljem
Foto: Printscreen/Novosti čitulje

tuga

"ISPRAĆAMO GA ZAUVEK, OTIŠAO JE VELIKI ČOVEK": Sahranjen Stefan Nedeljković (31), jecaji odzvanjali grobljem

Danas je sahranjen Stefan Nedeljković

Objavljeno: 16:22h

Uz bolne jecaje svojih najmilijih koji su parali tišinu i tmurno nebo nad Vrnjačkom Banjom, na ovdašnjem lokalnom groblju sahranjen je Stefan Nedeljković (31), rođen u Zvečanu, jedan od trojice Srba koje su u Banjskoj na Kosmetu 24. septembra ubili pripadnici takozvane kosovske policije.

Osim najbližih članova porodice, Stefanovom ispraćaju na večni počinak prisustvovali su mnogobrojni rođaci, prijatelji, komšije i poznanici, kao i oni koji ga nisu poznavali ali su došli da izjave saučešće, podele tugu i bol sa ožalošćenim Nedeljkovićima…

- Teško je svima koji su ga poznavali, a najteže njegovoj porodici, njegovim kćerkama koje su ostale bez oca. Ispraćamo ga zauvek, a svima nam se srce cepa. Otišao je dobar, veliki čovek koji je imao velike planove za budućnost – tiho je na samom ulasku u vrnjačko groblje rekao jedan njegov prijatelj.

Stefan Nedeljković
Stefan Nedeljkovićfoto: Printscreen/Novosti čitulje

- Na nama je da ga pamtimo, da čuvamo uspomenu i da se pobrinemo za porodicu, da njegova žrtva ne bude uzaludna.

Plato ispred kapele vrnjačkog groblja, kao i okolne ulice, bili su tesni da prime sve one koji su došli da odaju poštu i poklone se žrtvi terora na severu Kosova i Metohije. Ljudi su u Vrnjačku Banju pristizali iz bukvalno svih krajeva Srbije i sa Kosova i Metohije, svi u tišini i strpljivo čekajući da polože vence i upute najiskrenije izraze saučešća.

- Nisam ga poznavao, ali nisam ni morao, jer dao je svoj život za svoju otadžbinu, za Srbiju! To je čin za poštovanje i zato sam tu da ga ispratim u večnu kuću – kratko i jasno je poručio sredovečni Kraljevčanin čiji su se sugrađani, takođe u velikom broju, prethodnih dana oprostili od ubijenog Stefana pomenom i paljenjem sveća u crkvi Svete Trojice u centru grada na Ibru.

Bonus video:

02:16

KOSOVO SU 1999. HTELI DA OKUPIRAJU DA BI BILO ODSKOČNA DASKA ZA POHOD NA RUSIJU! Kastratović: Možemo očekivati nove provokacije

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.