NI PORODICA NI ADVOKAT LAZARA IZ ZVEČANA NE ZNAJU GDE JE NAKON HAPŠENJA: Srpska lista otkrila detalje otmice Srbina
Foto: EPA/Stringer

STRAŠNO

NI PORODICA NI ADVOKAT LAZARA IZ ZVEČANA NE ZNAJU GDE JE NAKON HAPŠENJA: Srpska lista otkrila detalje otmice Srbina

Porodici i prijateljima nije dato nikakvo obrazloženje ovakog ponašanja policajaca, niti im je rečen razlog njegovog hapšenja

Objavljeno:

Srpska lista saopštila je povodom hapšenja Lazara Janićijevića iz Zvečana da se uz ćutanje međunarodne zajednice nastavlja progon srpskog naroda na Kosovu i Metohiji od strane režima Aljbina Kurtija.

"U trenutku velike žalosti na severu Kosova i Metohije svakoga dana se ređaju incidenti koje izazivaju Kurtijevi specijalci, pa je nakon jučerašnjeg prebijanja trojice mladića u Zubinom Potoku, danas na administrativnom prelazu Jarinje, iz kolone vozila građana koji su išli na sahranu tragično nastradalog Stefana Nedeljkovića izvučen i lišen slobode Lazar Janićijević, i odveden u nepoznatom pravcu“, navodi se u saopštenju Srpske liste.

Kako su naveli, porodici i prijateljima nije dato nikakvo obrazloženje ovakog ponašanja policajaca, niti im je rečen razlog njegovog hapšenja. U ovom trenutku advokat pokušava da sazna gde se nalazi Janićijević.

"Ova otmica, i brutalnost Kurtijevog režima očigledno je posledica ćutanja međunarodne zajednice koja sada i bez oklevanja očigledno dozvoljava sve ono što Kurti radi srpskom narodu, a što su do pre nedelju dana činili prikriveno uz lažne pozive Kurtiju da deeskalira situaciju. Sada je više nego jasno da je srpski narod pred očima Kfora, Euleksa, UNMIK-a i svih lažnih dušebrižnika za ljudska prava ostavljen na milost i nemilost Kurtijevog režima", navodi se dalje u saopštenju.

Bonus video: Ispraćaj stradalog Stefana Nedeljkovića

00:46

Ispraćaj stradalog Stefana Nedeljkovića

(Espreso/Kosovo Online)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.