Besni roditelji preminulog dečaka: Lekari moraju da odgovaraju za smrt našeg Radenka!
Foto: Večernje novosti

nakon tragedije

Besni roditelji preminulog dečaka: Lekari moraju da odgovaraju za smrt našeg Radenka!

- Bolje da sam dete odveo kod nekog lekara koji uzima novac, da sam dao 100 evra ili koliko je već trebalo, al’ da mi je dete ostalo živo. Šta ja sada da radim kad mi više nema sina - pita se Milan Nikodinović
Objavljeno: 07:33h
foto: Nebojša Mandić

Kako bi se utvrdilo da li je bilo propusta lekara tokom lečenja osmogodišnjeg Radenka, koji je nakon preloma ruke lečen u lozničkoj Opštoj bolnici, a nakon tri dana poslat na beogradski Institut za majku i dete, u kojem je preminuo od posledica sepse, Ministarstvo zdravlja uputilo je juče zdravstvenu inspekciju u Opštu bolnicu u Loznici.

- Ministar je zatražio da se uradi i spoljni stručni nadzor - rečeno je u Ministarstvu zdravlja.

Iz lozničke Opšte bolnice juče su uputili saučešće porodici.

- Tragedija je neopisiva i neizmeriva. Dete je pregledano i zbrinuto u Opštoj bolnici, a zbog komplikacija upućeno na Institut za majku i dete u Beograd. Danas (ponedeljak) je organizovan unutrašnji nadzor, a očekujemo i spoljašnji. Javnost će o rezultatima biti blagovremeno i adekvatno obaveštena - navodi se u saopštenju koje je potpisala v. d. direktora dr Mira Vučetić.

Na Institutu za majku i dete juče su potvrdili u kakvom je stanju mali Radenko bio kada je stigao kod njih.

- On je primljen na Institut u ranim jutarnjim časovima, a nakon obavljenog pregleda i konsultacija napravljen je plan ispitivanja i lečenja, koji je obuhvatio i snimanje na skeneru (CT angiografija ruke) i hitnu hiruršku operaciju ruke. U naredna dva i po dana urađene su još dve hirurške intervencije i sproveden je tretman u hiperbaričnoj komori - navodi v. d. direktora Instituta Radoje Simić.

Kako napominje, s obzirom na izuzetno teško opšte stanje deteta, na lečenju je bilo angažovano više lekara i lekarskih timova različitih specijalnosti.

- Oni su kontinuirano pratili njegovo stanje i pravovremeno preduzimali sve potrebne dijagnostičke i terapijske mere i postupke - zaključuje Simić.

Tragedija kakva nije skoro zabeležena u lozničkom kraju dogodila se šest dana posle preloma ruke koji je dečak Radenko zadobio u nedelju, 2. oktobra, tokom igre.

(Espreso.co.rs / Alo)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.