Jauk majke poginulog bicikliste: Umesto dočeka, sinu spremam sahranu!
Foto: Facebook/Dejan Marić

Nakon tragedije u Kini

Jauk majke poginulog bicikliste: Umesto dočeka, sinu spremam sahranu!

Majka se čula sa sinom pre tri dana kada je, kako kaže, rekao da za koji dan stiže kući, pa se spremala da ga dočeka. Podizala ga je i negovala kao samohrana majka, pošto je Dejanov otac preminuo pre više od pet godina
Objavljeno: 08:11h
foto: Facebook/Dejan Marić

Majka Milanka kaže da je vest o gubitku sina prekjuče oko 16.00 javio njegov trener Čubrić. Dugo nije mogla da poveruje da je izgubila svog jedinca, a konačno je shvatila da je to suva realnost sa kojom se valja boriti kako bude znala i umela.

Prošle godine je, kako priča Milanka, došao iz Kine sa sjajnim rezultatima i tada živ, a sada ga očekuje mrtvog i samo dopremanje njegovog tela, kako se procenjuje, trajaće najmanje od sedam do deset dana. To kao da tugu čini većom, težom i neprebolnom.

- Upisala sam ga u biciklistički klub u Loznici kada je bio prvi razred srednje škole. Toliko se tome radovao kao najsrećnijem trenutku u životu, i od bicikle se nije odvajao. Osim što je išao na takmičenja, znao je da biciklom ode i da se vrati do Sarajeva, grada koji je udaljen od Lipničkog Šora 180 km!

Majka sa ponosom, ali i sa setom, pokazuje mnogobrojna priznanja, medalje, pehare koje je Dejan osvojio. A pre dve godine postao je dobitnik Plakete grada Loznice, jednog od najviših priznanja lokalne vlasti u gradu na Drini.

- Bili smo ponosi na Dejana, koji je Milankin sin, ali na neki način i naše dete - kaže doktorka Branka Krasavac, direktorka Doma zdravlja "Dr Milenko Marin" u Loznici. - Bio je dete za ponos, za poštovanje, a često i za divljenje.

Dejan će, kada njegovo telo bude dopremljeno u Srbiju, biti sahranjen na mesnom groblju u Lipničkom Šoru.

(Espreso.co.rs / Novosti)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.