Najtraženiji terorista ISIS-a krije se u okolini Beograda?! (VIDEO)
Foto: Prinstcreen/Youtube

Čuvar revolucije u Srbiji

Najtraženiji terorista ISIS-a krije se u okolini Beograda?! (VIDEO)

Sarout se smatra liderom sirijskih pobunjenika u svom rodnom gradu Homs, a mnogi ga opisuju i kao „ikonu sirijskog proleća”, pošto se radi o veoma popularnom Sirijcu koji je bio golman u nekadašnjoj fudbalskoj reprezentaciji ove zemlje
Objavljeno: 07:37h

Abdul je inače bivši golman sirijske reprezentacije i kluba Karama, a na samom početku pobune u Siriji priključio se snagama opozicije. Bio je njihov istaknuti aktivista i upravljao je vojnim akcijama naoružanih snaga opozicije.

Međutim, priključio se ISIS-u nakon što je optužio opoziciju da je izdala sirijsku revoluciju. Zbog svoje popularnosti i borbe protiv režima u Siriji, o njemu su snimani i brojni filmovi. Jedan od njih je „Povratak u Homs”, dokumentarac iz 2013.

Niko od njegovih prijatelja ne zna gde se on nalazi jer, kako prenose arapski, ali i svetski mediji, s vremena na vreme se javi telefonom. Često se spekulisalo i da je mrtav, ali je to uvek demantovano nekom njegovom fotografijom ili video-porukom na internet kanalima. Poslednje informacije govore da je u Srbiji!

(Espreso.co.rs / Alo)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.