Ispovest sestre Čede Čolovića: Moj brat nije špijun, on je 80 odsto invalid! (FOTO)
Foto: Privatna arhiva/Reuters

ne bi ni mrava zgazio

Ispovest sestre Čede Čolovića: Moj brat nije špijun, on je 80 odsto invalid! (FOTO)

Hrpu fotografija i knjiga rasutih po krevetu, kao i raspakovane torbe koje je uhapšeni pripremio za put u Hrvatsku, ostale su u njegovoj sobi
Objavljeno: 10:06h

- Čeda je rođen u Tepljuhu kod Drniša. Završio je Školu rezervnih oficira i dobrovoljno se prijavio u jugoslovensku vojsku. Bio je kapetan u JNA. U Žitniću je 1993. godine ranjen u desnu ruku i od tada je invalid u penziji. Čitave tri godine se lečio na VMA. Nije se vraćao u Hrvatsku sve do 1999. godine, kada je otišao da vidi da li tamo može da opstane i da bude sa bolesnom majkom, koja je godinu dana kasnije preminula. Od tada nastavlja da živi sa nama - kaže Milan koji garantuje glavom da Čolović ni ne zna šta je špijunaža.

foto: Privatna arhiva

- Pre svega, on je invalid, ne može ništa da radi, ne može da piše, pa valjda moraš da budeš sposoban da bi bio špijun. Sa mnom živi već 20 godina, pa shvatio bih da je tajni agent. Za sve te poslove treba imati dokumentaciju i kretati se, a on ne ide nigde osim što se prošeta po Ugrinovcima do kladionice ili da popije kafu. O ratovima i politici ne voli da priča, izbegava takva društva. Čeda je povučen i vrlo korektan čovek, ni u ratu nikome nije stao na žulj, čak je i druge sprečavao da prave gluposti - završava zet Milan i dodaje da Čolović više voli Srbiju od sebe.

Soba u kojoj je „čuvao” stvari u haosu

Operativci BIA su, kako kaže Čolovićeva sestra Anka, pretresli kuću uzduž i poporeko, a najviše ih je interesovala njegova soba. Ekipa „Alo!“ imala je priliku da uđe u spavaću sobu navodnog špijuna, gde je zatekla hrpu fotografija i knjiga rasutih po krevetu, kao i raspakovane torbe koje je uhapšeni pripremio za put u Hrvatsku.

foto: Printscreen/jutarnji.hr

- Poveli su Čedu sa sobom prilikom pretresa, a on mi je rekao da se ne mučim sa sređivanjem njegove sobe jer će to on srediti kad izađe - objašnjava nam Anka.

(Espreso.co.rs / Alo)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.