Ispovest sestre Čede Čolovića: Moj brat nije špijun, on je 80 odsto invalid! (FOTO)
Foto: Privatna arhiva/Reuters

ne bi ni mrava zgazio

Ispovest sestre Čede Čolovića: Moj brat nije špijun, on je 80 odsto invalid! (FOTO)

Hrpu fotografija i knjiga rasutih po krevetu, kao i raspakovane torbe koje je uhapšeni pripremio za put u Hrvatsku, ostale su u njegovoj sobi
Objavljeno: 10:06h

Operativci Bezbednosno-informativne agencije (BIA) uhapsili su Čedu Čolovića (57) na autobuskoj stanici u Ugrinovcima, dok je kupovao kartu za Hrvatsku pod optužbom da je strani agent.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

"Alo!” je posetio kuću u kojoj je živeo i razgovarao sa njegovom rođenom sestrom Ankom i zetom Milanom Borkovićem.

Hrvatski mediji u zbunu posle hapšenja špijuna: Radio je za nas! Ne, nije radio za nas!

Anka za naš list kaže da još uvek ne može da poveruje šta joj je snašlo mlađeg brata, za kojeg odgovorno tvrdi da mrava ne bi zgazio, kao i da fizički nije sposoban da se bavi špijunažom.

foto: Printscreen/index.hr

- Kako iko može da pomisli da čovek od 20 kilograma može da bude tajni obaveštajac?! On je 80 odsto invalid, a ne špijun. Moj Čeda je povučena osoba, nigde ne ide samo čita knjige i rešava ukrštene reči. Povremeno ode u Hrvatsku da sredi vinograd, ali nikakvo imanje i imovinu tamo nema. Čekali smo ga da ruča sa nama i oni ga uhapsiše - priča nam brižna sestra dok se drži za glavu i suzdržava suze.

Skandalčina! Hrvati ucenjuju bivše srpske oficire: Špijunirajte za nas ili pišemo optužnice za zločine!

Njen suprug Milan nastavio je razgovor sa nama, objašnjavajući da njegov šurak nije priveden ni u kakvom bekstvu, jer nigde i ni od koga nije bežao.

- Oko 13 sati je otišao na autobusku stanicu u Ugrinovce da kupi kartu za autobus koji je kretao u 20 časova za Hrvatsku i tamo su ga sačekali ljudi iz BIA, koji su ga priveli. Čeda nije hteo nigde da pobegne, stalno u ovo vreme odlazi u svoj rodni kraj, bude tamo po mesec dana, pa se vrati i kod nas provede čitavo leto i zimu - naglašava Čolovićev zet dok detaljno prepričava život svog šuraka kojeg poznaje više od tri decenije.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.