KO JE SRPSKI LEKAR OPTUŽEN ZA TROVANJE KOLEGA? Detalji iz njegovog života su BESPREKORNI
Velikić je u razgovoru sa policijom negirao optužbe koje mu se stavljaju na teret, Foto: Printscreen/Društvene mreže

NOVI DETALJI IZ ŽIVOTA LEKARA

KO JE SRPSKI LEKAR OPTUŽEN ZA TROVANJE KOLEGA? Detalji iz njegovog života su BESPREKORNI

Velikić je u razgovoru sa policijom negirao optužbe koje mu se stavljaju na teret

Objavljeno:

"Izabrao sam medicinu kako bih pomogao ljudima, ali i zato što ova nauka nudi prostor neograničene kreativnosti, a samim tim i priliku za stalno učenje novih stvari", rekao je mladi srpski doktor Vid Velikić, koji je uhapšen u Beču zbog sumnje da je otrovao kolege, u jednom od ranijih intervjua za austrijske medije.

Vid Velikić uhapšen je u Beču zbog sumnje da je kolegama poslužio otrovnu tortu u koju je prethodno ubrizgao koktel sedativa, zbog čega je jedan od njih završio u bolnici. Najpre se mislilo da su se medicinari zarazili koronom, ali su analizom krvi hospitalizovanog muškarca otkriveni lekovi u njegovom organizmu. Policija je ubrzo "sklopila kockice" i trag je vodio do mladog lekara Velikića, koji je i ranije imao neobičnih problema sa kolegama.

Ova vest odjeknula je kao bomba, posebno u srpskim medijima, jer je Vid Velikić sin Dragana Velikića, našeg nagrađivanog pisca koji je 2005. godine bio ambasador Srbije u Austriji.

Upravo taj trenutak u očevoj karijeri Vida je naveo da svoje školovanje, zatim i karijeru, nastavi u Austriji, što je i sam Vid ispričao u intervjuu za portal "kosmo.at".

- Medicinski fakultet u Beču jedna je od najvažnijih istraživačkih institucija u Evropi i ima jednu od najvećih bolnica, AKH u kojoj trenutno radim. Dobre strane su lični doprinos društvu i radu, koji je pre svega humani. Loša strana je vremenska dimenzija rada i stres - rekao je u intervjuu Velikić.

foto: Printscreen/Društvene mreže

Kako je dalje navedeno u tekstu o njemu, on čak predaje i studentima i pokušava da ih "što bolje pripremi za buduću profesiju kao lekari". Ostale ambicije su mu forenzička psihijatrija i završavanje specijalističke obuke iz neurologije i psihijatrije.

Potpuno paradoksalno u ovom trenutku, ako se uzme u obzir da je Velikić trenutno iza rešetaka zbog sumnje da je trovao kolege, jeste završnica intervjua u kom Velikić kaže da bi "zdravlje trebalo biti prioritet za sve".

Sa druge strane, njegov otac, književnik Dragan Velikić, koga je "Blic" kontaktirao u vezi sa Vidovim hapšnjem koje on nije želeo da komentariše, dvostruki je dobitnik nagrade za roman godine. Član je Srpskog književnog društva, piše romane, eseje, priče i kolumne za cenjene nedeljnike i mesečnike.

Odrastao je u Puli, na beogradskom Filološkom fakultetu je završio svetsku književnost. Više puta je u intevjuima isticao koliko je vezan za svog sina Vida, ali i ponosan na njega.

- Sin Vid je moj najveći razlog za ponos. Ne bih menjao ništa u svojoj prošlosti, što nikako ne znači da nisam grešio, niti da mi se život ostvarivao u najboljojoj varijanti. Međutim, naknadne korekcije, i kada bi bile moguće, nastale bi intervencijom sveznajućeg pripovedača, a to je negacija onog najuzbudljivijeg u životu – iskustva prvog puta. Vrednost života je u njegovom totalitetu i neponovljivosti.I propušteno je biografija, zapisao sam u Ruskom prozoru - kazao je Velikić u jednom intervjuu.

Motiv neuzvraćena ljubav?

Velikić je u razgovoru sa policijom negirao optužbe koje mu se stavljaju na teret, što je za austrijske medije potvrdio i njegov branilac, rekavši da za sada "ne može više da komentariše budući da se još nije dovoljno upoznao sa predmetom".

foto: Facebook

Uprkos tome, motiv koji je Velikića naveo na ovako sumanut potez bila je, sumnja se, neuzvraćena ljubav, pošto je želeo da započne vezu sa jednom koleginicom s posla. Takođe, njegove kolege su, prema pisanju austrijskih medija, potvrdile da je Velikić i ranije imao čudne trenutke u svom ponašanju i da ih je proganjao.

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.