ZNA SE ZAŠTO JE SRPSKI LEKAR OTROVAO KOLEGE TORTOM: Pozadina celog slučaja je filmska
Lekar, Foto: Profimedia

izašlo na videlo

ZNA SE ZAŠTO JE SRPSKI LEKAR OTROVAO KOLEGE TORTOM: Pozadina celog slučaja je filmska

Većina zaposlenih u Opštoj bolnici u Beču nije bila oduševljena činjenicom da se njihov kolega odlučio na ovakav korak

Objavljeno:

Bečki lekar srpskog porekla koji je pre dva dana uhapšen u Austriji zbog sumnje da je otrovao svoje kolege u zatvoru u Donjoj Austriji trenutno se nalazi u zatvoru, a protiv njega je pokrenut sudski postupak.

Naime, lekar je na posao doneo tortu koja je bila puna otrova, a kako se spekulisalo, glavni razlog bili su neraščišćeni računi sa kolegama, ali i neuzvraćena ljubav prema jednoj doktorki.

Većina zaposlenih u Opštoj bolnici u Beču nije bila oduševljena činjenicom da se njihov kolega odlučio na ovakav korak.

Kako su nezvanično rekli, za ovaj nemili događaj saznali su iz medija, a koliko su upućeni u priču, lekar srpskog porekla nije počinio to delo zbog neuzvraćene ljubavi, kako se spekulisalo.

S druge strane, Johanes Angerer, direktor za komunikacije i odnose sa javnošću juče je rekao da su detalji tog slučaja još tajna, te da bi jedino policija mogla da da odgovore.

- Istina je da se ovaj slučaj zaista desio, međutim, nema nikakve veze sa Opštom bolnicom u Beču. U pitanju je čovek čiji identitet ne možemo da otkrivamo, ali ono što mogu da vam kažem jeste da je radio pri austrijskom ministarstvu pravde i da apsolutno nema nikakve veze sa našom bolnicom - rekao je Angerer i dodao:

- Verujte mi, ja sam za ovaj slučaj saznao iz medija i koliko sam upućen, lekar je sada u zatvoru, protiv njega su pokrenuti određeni postupci i moraće da snosi odgovornost za svoja dela - rekao je on.

Sredinom maja, mladi zatvorski psihijatar srpskog porekla na posao je doneo tortu. Kolege su se obradovale tom gestu i njih desetak se počastilo poslasticom, ne sumnjajući da se iza svega krije nešto sasvim suprotno od lepog gesta. Svi lekari su se žalili na vrtoglavicu, mučninu i malaksalost, a tokom analize krvi pacijenta koji su primljeni u bolnicu pronađeni su tragovi dva leka - "truksala" i "benzodiazepama".

(Espreso.co.rs/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.