ŽENA NESTALA U VODI, A ONDA SE POJAVIO TAKSISTA HEROJ! Dramatično spasavanje u Zrenjaninu
Taksista spasio život ženi, Foto: Profimedia

spasio JOJ život

ŽENA NESTALA U VODI, A ONDA SE POJAVIO TAKSISTA HEROJ! Dramatično spasavanje u Zrenjaninu

- Imao sam poziv za Siminu ulicu i dok sam prolazio pored jezera tu, negde oko adrese Kej 2

Objavljeno:

Zahvaljujući brzoj reakciji taksiste Kristijana Varadinčeva i muškarca koji je zatražio vožnju u subotu u popodnevnim časovima, u jezeru kod stare špiritane u Zrenjeninu spasena je žena koja se davila.

Protekla subota je trebalo da bude jedna od uobičajenih za Varadinčeva, u popodnevnim satima trebalo je da odveze još jednu stranku na adresu i da zavriši posao. Sudbina je, međutim, odredila da će se radni dan za njega umesto vožnjom završiti spašavanjem jednog života od davljenja.

- Imao sam poziv za Siminu ulicu i dok sam prolazio pored jezera tu, negde oko adrese Kej 2. oktobra 39-41, ne znam tačno, primetio sam žensku osobu, po mojoj proceni srednjih godina, da ide prema jezeru i da se tetura. To mi je bilo malo sumnjivo. Mislio sam da se možda tetura zato što vidi da je trska posečena, ali mi opet nije bilo jasno šta traži tamo. Nisam baš preterano obraćao pažnju na to, jer sam žurio na poziv. U međuvremenu, dok sam okrenuo automobil, stranka je izašla i mi smo krenuli prema Zelenom Polju. Slučajno sam bacio pogled ka jezeru i te ženske osobe više nije bilo tamo - počinje priču Kristijan Varadinčev, piše portal "I love Zrenjanin".

- Bilo mi je čudno to što sam video da talasi idu od obale prema sredini jezera. Učinilo mi se da vidim da nešto pluta na početku. U trenutku sam pomislio i naglas izgovorio: "Bože, nije se valjda bacila". Stranka me je pitala šta je bilo i ja sam na brzinu objasnio. I čovek je pogledao i rekao da nešto pluta. Obojica smo istrčali iz kola. Prošle godine sam imao imao tešku operaciju kolena, pa je on bio brži od mene i uskočio je u vodu. Kada sam stigao rekao mi je da pozovem policiju i Hitnu pomoć, a kada sam to obavio, vratio sam se do jezera, ušao sam u vodu i kenuli smo da izvlačimo ženu iz vode - objašnjava Varadinčev.

foto: Filip Plavčić

- Čovek ju je okrenuo, žena je već bila modra od hladne vode, videli smo da izbacuje vodu iz sebe, ali najvažnije je da smo je spasili od davljenja i da je ostala živa. Dok nije došla policija mi smo je izvukli koliko smo mogli. Pošto je tu posečena trska, to je vrlo oštro pa nismo hteli da je vučemo da je ne isečemo. Kada je stigla policija, policajac se, takođe, spustio i zajedno smo je izvukli na obalu. Onda su nam policajci uzeli podatke i sve što je potrebno po službenoj dužnosti i rekli su nam da idemo kući, jer smo obojica bili mokri. Pošto gospodin živi na manje od 100 metara od mesta gde se sve dogodilo on je otišao pešice, a ja sam seo u automobil i odvezao sam se kući - kaže Varadinčev, pa dodaje da se nemili događaj desio na jezeru kod stare špiritane, tačno preko puta špiritane: "Mislim da je to bilo u periodu između 16 i 16.30, jer sam razmišljao da završim tu vožnju i da završim sa poslom za taj dan".

Tek nakon što je sve prošlo Kristijan kaže da je počeo da razmišlja o mogućim posledicama.

- Nikada do sada mi se nije desilo ništa slično. Kada se sve završilo, iskreno, bio sam malo i isprepadan. U prvom momentu nisam ni bio svestan rizika. I taj čovek i ja smo bez razmišljanja krenuli ka vodi. Tek kasnije mi je sinulo u glavi šta bi bilo da sam ne daj Bože nezgodno stao i da sam opet pokidao koleno… Ali, najbitnije je da smo uradili to što smo naumili. Da smo spasili ženu od davljenja. I sad kad razmislim isto bih postupio - kaže Kristijan Varadinčev.

Da li je nesrećna žena slučajno upala u jezero ili je namerno skočila za sada je nepoznato.

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu

Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati volontere Centra “Srce” od 17 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratite mejlom na vanja@centarsrce.org

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.