LIKVIDACIJA U ATINI OSAKATILA ŠEFA MAFIJE! Igor i Stevan su za Filipa Koraća odrađivali NAJPRLJAVIJE POSLOVE
Ubijeni Igor Dedović (43) i Stevan Stamatović (43) bili su jedni od vođa "škaljarskog klana", Foto: Zorana Jevtić, Privatna arhiva

šverceri narkotika

LIKVIDACIJA U ATINI OSAKATILA ŠEFA MAFIJE! Igor i Stevan su za Filipa Koraća odrađivali NAJPRLJAVIJE POSLOVE

Dedović i Stamatović izrešetani su pred suprugama i decom i brojnim svedocima

Objavljeno:

Rafali u atinskom restoranu "Voskopula" u nedelju uveče osakatili su kriminalnu organizaciju koju predvodi Filip Korać. Ubijeni Igor Dedović (43) i Stevan Stamatović (43) bili su jedni od vođa "škaljarskog klana", koji je za Koraća odrađivao najprljavije poslove i usko sarađivao sa njim u švercu narkotika iz Južne Amerike u Evropu.

Dedović je, po policijskim saznanjima, bio mozak "škaljarskog klana", a Stamatović čovek koji je bio zadužen da "planove" sprovodi u delo. Obojica su bili na poternicama i osuđeni na višegodišnje kazne zatvora, piše Srpski telegraf.

Ova kriminalna grupa sklopila je savez sa "zemunskim klanom" Luke Bojovića dok ju je svojevremeno predvodio Luka Đurović iz Bara. Kada je Đurović pod misterioznim okolnostima poginuo u saobraćajnoj nesreći, a Bojović završio u španskom zatvoru, vezu sa "škaljarcima" preuzeo je Korać.

- U posao s drogom ušli su zajedno. Praktično su postali jedan klan. Uz to, "škaljarci" su za Koraća odrađivali najprljavije poslove i uklanjali mu neprijatelje. Praktično su bili njegova desna ruka - kaže dobro obavešten izvor Srpskog telegrafa.

Dedović i Stamatović izrešetani su pred suprugama i decom i brojnim svedocima. Naš sagovornik navodi da to nije bilo slučajno, već da je ovako brutalno ubistvo dobro isplanirano kao odgovor na likvidaciju Marka Vukovića (41) na Bežanijskoj kosi, koji je takođe likvidiran pred porodicom.

- Stamatović i Dedović su redovno dolazili u taj restoran, makar dva puta nedeljno. Ubice su ih duže vreme pratile, znale njihove navike, a zeleno svetlo za akciju dobili su posle likvidacije Vukovića (41), koji je kum Radoja Zvicera, jednog od vođa suparničkog "kavačkog klana", sa kojim su godinama u ratu. On je ubijen u petak uveče dok je sedeo u kolima pošto je pokupio troje dece iz škole. Ubica mu je prišao u magli i pucao iz neposredne blizine u glavu, pred decom. Usledio je jednako brutalan odgovor. Dedović i Stamatović su likvidirani na vrlo sličan način, hicima u glavu, pred ženama i decom - kaže izvor.

Crni džip

U krugovima bliskim podzemlju pronela se glasina da su ubice za likvidaciju u Atini plaćene čak pola miliona evra. Ta informacija brzo je stigla i do operativaca u srpskoj policiji.

- U pitanju je skoro vojnički izvedena akcija. Kada je likvidacija odobrena, tim plaćenika doputovao je u Atinu da je sprovede u delo. Četvorica napadača, koji su na licima nosili marame, ušetali su hladnokrvno u restoran. Dvojica su čuvala odstupnicu i držala na nišanu obezbeđenje, koje su razoružali, i ostale goste. Druga dvojica su prišla stolu za kojim su sedeli "škaljarci" i za kojim je bilo ukupno 12 ljudi, među kojima je bilo i troje dece uzrasta od šest do 10 godina. U Stamatovića i Dedovića je ispaljeno više od 20 metaka, a žrtve su pogođene u glavu i grudi. Napadači su nakon toga mirno izašli iz restorana i pobegli crnim džipom, a vozilo policija još uvek nije pronašla - kaže izvor Srpskog telegrafa.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.