SRPSKI CARINICI SU PRIMETILI DA SE NEŠTO MRDA U BELOM DŽAKU: Ništa nije moglo da ih pripremi za ono što su VIDELI!
Srpski carinici su videli da se nešto mrda, Foto: Promo

ZAŠTIĆENI!

SRPSKI CARINICI SU PRIMETILI DA SE NEŠTO MRDA U BELOM DŽAKU: Ništa nije moglo da ih pripremi za ono što su VIDELI!

Carinici su na prelazu Srpska Crnja sprečili pokušaj kriumčarenja

Objavljeno:

Carinici su 1. decembra 2019. godine na prelazu Srpska Crnja, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja deset papagaja i jedanaest paunova, među kojima je 13 ptica zaštićeno CITES Konvencijom.

foto: Promo

Žive ptice su pronađene prilikom kontrole automobila „mercedes benc“ rumunske registracije, kojim je troje rumunskih državljana putovalo ka svojoj zemlji.

foto: Minisistarstvo finansija Republike Srbije

Na uobičajeno pitanje da li imaju nešto da prijave putnici su rekli da nemaju ništa osim ličnog prtljaga.

foto: Promo

Prilikom kontrole ispostavilo se da nisu govorili istinu, jer je najpre na zadnjem sedištu automobila, ispod gomile kesa sa različitim namirnicama i garderobom, pronađen kavez sa deset papagaja (Psittacula crameri i Psitacula eupatria), poznatijih kao „mali i veliki Aleksandar“, među kojima dva primerka pripadaju zaštićenoj vrsti.

foto: Promo

Potom je takođe na zadnjem sedištu, kao i na podu između prednjih i zadnjih sedišta pronađeno još nekoliko plastificiranih džakova za šut, u kojima su bili zaštićeni indijski paunovi (Pavo cristatus).

Preplašene i dehidrirane ptice su nakon konsulatacije sa Grupom za Cites Ministarstva zaštite životne sredine predate u prihvatilite zoološkog vrta Palić, a protiv 40-godišnjeg vozača automobila pokrenut je prekršajni postupak pred nadležnim sudom.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.