NAJBIZARNIJA PARTIZANOVA STATISTIKA: Kad on izađe iz igre, crno-beli odmah primaju gol!
FK Partizan u Hagu pred meč sa AZ Alkmarom, Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

POTPUNI ŠOK PODATAK

NAJBIZARNIJA PARTIZANOVA STATISTIKA: Kad on izađe iz igre, crno-beli odmah primaju gol!

Ako negde zaista smemo u naslov da stavimo ono popularno "nećete verovati", to je definitivno ova situacija

Objavljeno:
Aleksa Radosavljević

Polako se sležu utisci posle katastrofe koju je Partizan doživeo u Hagu, kada je prokockao 2:0 od 86. do 94. minuta, te se remijem sa AZ Alkmarom rezultatom 2:2 oprostio od daljeg takmičenja u Evropi, bar kada je ova sezona u pitanju.

Mnogo kritičara se javilo posle te utakmice, svako je imao ponešto da kaže, jer naravno, najlakše je biti general posle bitke. Neki su napali Vladimira Stojkovića zbog kiksa, neki Sava Miloševića zbog toga što je izveo tri najkreativnija igrača, a uveo "destruktivce" igre, neki Sejdubu Sumu jer nekoliko puta nije dodao završni pas, a bilo je tu još zamerki.

Međutim, do sada, apsolutno niko nije primetio jedan detalj koji se ponavlja u crno-beloj igri od početka sezone, pa sve do sad, a koji se dogodio i u Hagu, i to pri rezultatu 2:0 za momke iz Beograda, koji im je, podsetimo, bio neophodan kako bi se u poslednjem kolu borili protiv Astane za to željno iščekivano drugo mesto.

O čemu se zapravo radi?

Zoran Tošić
Zoran Tošić foto: Starsport©

U 69. minutu meča u Hagu, Savo Milošević je iz taktičkih razloga, izveo Zorana Tošića, ne desnu stranu poslao Takumu Asana, a na levo krilo stavio levog beka Rajka Brežančića (inače bivšeg igrača AZ-a).

Partizan je primio dva gola, a trener je posle preuzeo odgovornost na sebe, rekavši da je napravio loše izmene.

To nije bio prvi put ove sezone da je Partizan primio pogodak gotovo odmah po izlasku popularnog Bambija iz igre, čoveka koji nikada nije bio neki defanzivno pouzdan igrač, ali njegovo umeće kada je zadržavanje lopte u pitanju očigledno se jako odražava na same rezultate.

Krenimo unazad... Na utakmici Čukarički - Partizan, koju su Brđani rešili u svoju korist rezultatom 2:1, Tošić je teren napustio u 70. minutu, a 19 minuta kasnije, Partizan je primio gol od Luke Stojanovića zbog koga je ostao bez ijednog boda.

Gotovo mesec dana kasnije, kada su crno-beli pretrpeli još jedan težak poraz, desila se ista situacija. Tošić je zamenjen u 80. minutu, crno-beli jesu dali jedan pogodak nedugo potom, ali su ga odmah i primili posle onog kiksa mlađanog Zlatana Šehovića. Strelac je bio prekaljeni ukrajinski reprezentativac srpskog porekla Marko Dević.

Samo tri dana pre toga, crno-beli su gostovali Astani, vodili su sa 2:0 pogotkom Umara Sadika, a onda je u 77. minutu Tošić napustio teren, zamenio ga je tada novopridošli Lazar Marković.

Svega sedam minuta kasnije, postignut je pogodak, Sigurjonson je bio precizan sa 30-ak metara, i to upravo sa mesta koje bi bivši igrač CSKA Moskve pokrivao da je ostao na terenu.

To je ujedno bio i jedini put da su crno-beli uspeli da sačuvaju tri boda kada su primili gol posle Tošićevog napuštanja terena.

Možda i najbitniji gol, pored onog u Hagu, koji je Partizan primio posle izlaska Zorana Tošića, bio je onaj na prvom meču sa AZ Alkmarom u Beogradu, kada su crno-beli takođe imali igrača više zbog isključenja Jonasa Svensona.

Tošić je izašao u 63. minutu, a već u 67. AZ je postigao izjednačujući gol posle koga izabranici Sava Miloševića nisu uspeli da se oporave.

Dakle, pet puta u prethodnih pet meseci Partizanu se dogodilo da posle izvođenja ofanzivnog veziste iz igre, koji, ponavljamo, nema preterani defanzivni učinak, prima gol, a četiri od tih pet pogodaka mogli bi na kraju da koštaju crno-bele cele sezone. Iz Lige Evrope već su ispali, a upravo zbog tih poraza od Voždovca i Čukaričkog Zvezda im beži velikih osam bodova, umesto dva, koliko bi bilo da je Miloševićev tim rešio duele sa komšijama sa Voždovca i Banovog brda.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Zbog svega navedenog, ovaj statistički podatak jeste dosta bizaran, jer naizgled ne otkriva ništa (znate već onu priču za bikini i statistiku), a ustvari otkriva mnogo toga.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.