OVO SU LICA UBICA ŽENA! Njih 3 nisu mogli da podnesu DA ĆE IH VOLJENA OSTAVITI, za ovo NEMA OPRAVDANJA! (FOTO)
Nasilje nema opravdanje, Foto: Facebook

STOP NASILJU

OVO SU LICA UBICA ŽENA! Njih 3 nisu mogli da podnesu DA ĆE IH VOLJENA OSTAVITI, za ovo NEMA OPRAVDANJA! (FOTO)

"Ako trpite nasilje ili znate nekog ko trpi nasilje, pozovite SOS telefon 0800 35 00 36."

Objavljeno: 19:03h

Tokom prošle 2019. godine 28 žena ubijeno je u porodičnom nasilju.

Ubistva ovih žena epilog je najstrašnijih slučajeva torture nad suprugama, devojkama, majkama... koje su se završile na najgori mogući način - njihovim ubistvom.

U više od 95 odsto slučajeva, počinioci nasilja u porodici su muškarci. Ne tako retko odgovornost u pojedinačnim slučajevima nasilja pripisuje se ženama uz navode da su, na primer, odećom, izgledom ili ponašanjem provocirale nasilje.

Ipak, za nasilje nema opravdanja.

Dvadeset i osam žena je mrtvo jer su mahom nasilnici bili ti koji su se odlučili da im oduzmu život.

Jedan od najstravičnijih zločina koji je potresao Srbiju je ubistvo Desanke Mošić (60) koju je 12. jula na autobuskoj stanici u centru Pančeva, pred masom ljudi, izbo bivši muž Petar Mošić (64).

Kao razlog ovog krvavog pira, njihovi poznanici naveli su Petrovu ljubomoru i neprihvatanje da Desanka više ne želi da bude sa njim.

foto: Printscreen/Kurir

U maju ove godine, Goran Janković (36) ubio je u Novom Sadu svoju suprugu Mirjanu (32) i njene roditelje Branislava (57) i Nadu (57).

Naime, Mirjana i Goran nisu bili u dobrim odnosima, zbog čega ga je ona samo dve nedelje pre masakra prijavila za nasilje u porodici. Goran je tada dobio zabranu prilaska. Uz to, imao je i prijavu za ilegalno posedovanje oružja. Mirjana i Goran su bili nekoliko godina u braku i dva puta su se rastajali jer je on bio nasilan prema njoj.

Ovo je on:

foto: Printscreen /Pink

Karolj Ludman (58) istog meseca ubio je svoju suprugu Slavicu (47) tako što ju je najpre polio benzinom, a potom zapalio u njihovoj kući. Ova porodična tragedija dogodila se u opštini Mol, na severu Banata.

Ludman je tvrdio da je sa suprugom "živeo u skladnom braku punih 25 godina, sve dok nije saznao za njenu višegodišnju vanbračnu vezu". Osuđen je na 20 godina zatvora.

Violeta J. (19) ubijena je sa 15 uboda nožem oktobra ove godine. Za njeno ubistvo osumnjičen je Dušan Petronijević (33), koji je bio s njom u vezi. Mladić je na saslušanju kod tužioca izjavio da ne zna da li je ubio Violetu Jošić (19), ali da se seća da je devojka bila izbodena nožem. Žrtva je sa njim raskinula mesec dana ranije.

foto: Facebook

Marina Đuričić (30) ubijena je takođe ove godine u svom stanu u Kotežu. U nju je, kako se sumnja, iz pištolja pucao njen bivši dečko Stefan Golubović (31) koji je zatim pokušao samoubistvo tako što je pucao sebi u usta. Marina je preminula na licu mesta nakon što je pogođena sa dva hica u slepoočnicu. Kako kažu komšije, mladić je pucao u Marinu i u sebe, jer je ona "odlučila da ga ostavi".

foto: Facebook

Marko Puzić (27) iz Bogatića, osumnjičen da je oktobra ove godine ubio majku Desanku, staru 65 godina, i pretukao babu Veru (82) koja je preminula u bolnici, a svemu je prethodila stravična scena.

foto: Facebook

On je golim rukama davio i pretukao majku i babu do smrti, a motiv zločina nije poznat. Komšije su čule kako je pretio da želi da ubije nekog komšiju i urlao da je "Isus i da mora da pusti krv". Kako komšije pretpostavljaju, majka i baka su nastradale dok su pokušavale da ga obuzdaju. Na saslušanju se setio da je čuo neke glasove koji ga dozivaju i kako ga je neko vukao za ruku dok je razjaren na ulici urlao: "Ja sam najjači, ja sam Isus".

Safet Stan (53) iz Idvora uhapšen je zbog sumnje da je 18. avgusta ubio suprugu Violetu Nedu (35) iz Torka. Zločin se dogodio u Torku, u kući u Begejskoj ulici, u kojoj su njih dvoje živeli zajedno. Ubica je kobne večeri najverovatnije bio u alkoholisanom stanju. Pretpostavlja se da je suprugu zadavio rukama. Rodbina i komšije ispričali su da Safet ranije nije bio nasilan prema Violeti. Oboje su radili kao sezonski radnici i nisu imali redovna primanja. Poslednjih godinu dana su živeli u kući u Begejskoj ulici i nisu imali zajedničke dece.

Dragan Vasiljković, mehaničar iz Bele Palanke, ubio suprugu Tanju uoči njihovog zvaničnog razvoda. Posle zločina presudio i sebi. Dragan je Tanji zario nož direktno u srce, posle čega se obesio u njihovoj kući u Njegoševoj ulici.

foto: Privatna arhiva

Još jedna žrtva u 2019. godini je i Jelica Tatarovski. Nju je, kako se sumnja, ubio ikonopisac Vladan Grahovac (26) iz Raške koji je uhapšen početkom septembra ove godine. Nesrećna baka pronađena je u lokvi krvi, a ustanovljeno je da je ubica izmasakrirao nožem i razbio joj glavu čekićem. Vladan je jedno vreme živeo u zgradi gde i baka Jelica, a motiv ubistva još uvek nije rasvetljen.

foto: faceboook.com/Vladan Grahovac

"Ako trpite nasilje ili znate nekog ko trpi nasilje, pozovite SOS telefon 0800 35 00 36."

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.