MONSTRUM IZ NOVOG SADA  OPISAO KAKO JE UBIO ŽENU, TAŠTU I TASTA! Sledićete se zbog njegovih HLADNOKRVNIH reči!
Trostruki ubica iz Novog Sada, Foto: Printscreen/Facebook/Goran Jankovic

manijak

MONSTRUM IZ NOVOG SADA OPISAO KAKO JE UBIO ŽENU, TAŠTU I TASTA! Sledićete se zbog njegovih HLADNOKRVNIH reči!

Janković je juče saslušan

Objavljeno:

- Vratio sam se kući oko četiri sata ujutro, a probudio sam se oko pola šest. Nešto mi je kvrcnulo u glavi i rešio sam da odem kod žene u nameri da joj se osvetim jer me je prijavila zbog nasilja. Prvo sam tasta i taštu ubio macolom, a ženu sam prvo pretukao i davio. Sav bes sam iskalio na njoj.

Ove reči hladnokrvno je izgovorio Goran Janković juče na saslušanju u Novom Sadu, koji je osumnjičen da je 24. maja u ranim jutarnjim časovima upao u kuću roditelja svoje supruge Mirjane Janković u kojoj je boravila sa sinovima.

Potom je nasrnuo na njih macolom koju je poneo u rancu, prvo udarajući tasta Branislava jer je bio najkrupniji, a potom žene.

Trostruki ubica je, pre nego što je napustio mesto zločina, zapretio dečacima pred kojima je počinio krvavi pir da nikako ne smeju reći da je bio u kući. Zatim je pobegao i u bekstvu - ispostaviće se kasnije na jednom brodu na Dunavu - proveo tri dana.

foto: Printscreen / Facebook

Detalje krvavog zločina bez trunke kajanja juče je prepričao na saslušanju.

- Noć uoči zločina proveo sam u kafani. Vratio sam se kući oko četiri sata ujutro, a probudio sam se oko pola šest. Nešto mi je kvrcnulo u glavi i rešio sam da odem kod žene u nameri da joj se osvetim jer me je prijavila zbog nasilja - pričao je Goran uz prisustvo branioca po službenoj dužnosti, a onda nastavio:

"Prvo sam tasta i taštu ubio macolom, a ženu sam prvo pretukao i davio. Sav bes sam iskalio na njoj", ispričao je navodno monstrum na saslušanju, a preneo Kurir.

Hladnokrvno, ne pokazajući tugu i kajanje, govorio je Goran o stravičnom ubistvu. Janković je rekao da ga je na ubistvo naveo bes, koji je osećao zbog toga što ga je supruga Mirjana 11. maja prijavila za nasilje u porodici. Tada je dobio zabranu prilaska.

Ipak, to ga nije sprečilo da dođe u kuću svog tasta i tašte i nasrne na njih i suprugu. Da tragedija bude još veća, to je učinio naočigled maloletnih sinova, koji su pozvali ujaka i ispričali šta je učinio njihov otac.

foto: Printscreen / Facebook

Janković je na saslušanju, advokatu koji mu je bio dodeljen po službenoj dužnosti, rekao i da "može sam da se brani".

Vrata Jankovićeve kuće u Veterniku i dalje niko ne otvara. Komšije kažu da se poslednjih dana pre zločina ponašao čudno.

- Poznajem Gorana, družili smo se, a i moja deca su dolazila da se igraju s njegovom. Tih dana pre ubistava delovao je čudno - kazao je za jedan Jankovićev poznanik.

Podsetimo, istražitelji veruju da je Goran Janković do detalja isplanirao zločin koji je počinio. Tome u prilog govore podaci da je od kuće u rancu poneo hranu, macolu i garderobu za nekoliko dana, znajući da će neko vreme provesti u bekstvu. Dok je policija češljala Novi Sad i okolinu, on se ugnezdio na brod usidren na Brodogradilištu, na koji je ušao kroz prozor.

Svom hapšenju doprineo je tako što je noću gledao televizor, što su lađari koji tu borave odmah primetili i pozvali kaznu.

Zavaravanje traga

Kada je napustio mesto zločina, Janković je čak pokušao i da zavara trag. Seo je u svoj automobil i uputio se prema Dunavu gde je pored jedne firme ostavio automobil i dalje otišao peške.

- Forenzičari u automobilu nisu pronašli pribor za hitnu pomoć što nam je dalo novi trag da ubica izgleda nema suicidne namere tako da smo pojačali potragu sve dok u nedelju oko 23 sata nismo dobili dojavu od jedne sugrađanke da je osumnjičeni viđen u blizini Bulevara cara Lazara u naselju Liman 4. Čitavu noć smo "češljali" teren i ujutru nas je pozvao vlasnik broda sa dunavca uz Ribarsko ostrvo i rekao nam da ima nekog na plovilu - priča izvor.

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.