ŽELEZNIČKA STANICA U SMEDEREVU BILA POD GASOM! On je cureo iz CISTERNE, nadležni tvrde da nema OPASNOSTI
U Smederevu na železničkoj stanici cureo gas iz cisterne, Foto: Printscreen/Youtube

skandal

ŽELEZNIČKA STANICA U SMEDEREVU BILA POD GASOM! On je cureo iz CISTERNE, nadležni tvrde da nema OPASNOSTI

U Smederevu je centar za skladištenje TNG za čitavu Jugoistočnu Evropu

Objavljeno:

Zbog popuštanja ventila na cisterni kojom se transportuje tečni naftni gas, u vlasništvu firme Petrol LPG, stacioniranoj u rejonu železničke stanici u Smederevu, juče je došlo do curenja gasa.

"Novostima” je u MUP-u potvrđeno da su Vatrogasno-spasiličake ekipe iz Smedereva, 15. avgusta oko 8,50 časova dobile dojavu o curenju gasa, i izašle na lice mesta.

- Ustanovljeno je da je došlo do popuštanja ventila za istakanje na jednoj cisterni u sklopu kompozicije sa ukupno dvanaest cisterni, što je dovelo do curenja tečnog naftnog gasa. Ventil je zategnut, i obavšeteni su nadležni iz firme LPG koji se odvezli cisternu na pretakanje, kaže pomoćnik načelnika Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije MUP-a, Saša Rančić.

Rančić navodi da je bilo angaživano petoro pripadnika SVS sa dvoje vatrogasnih kola, i da je interevencija trajala do 10,35. Rančić još kaže da nije bilo opasnosti po građane, iako je stanica tokom intervencije bila “zatvorena”.

Nezvanično, došlo je i do popuštanja sigurnosnog ventila, najverovatnije pod pritiskom.

Podsetimo, u Smederevu je centar za skladištenje TNG za čitavu Jugoistočnu Evropu. Terminal firme Petrol LPG, kapaciteta 3.000 kubnih metara u 20 rezervoara, nalazi se na obali Dunava, kod Stare železare.

Transport se, osim drumskim i rečnim koridorom, obalja i železničkim kolosekom koji prolazi kroz centar grada, pored dečijeg igrališta.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.