CRNO-BELI MURAL U ČAST UBIJENOM NAVIJAČU PARTIZANA: Ko je bio Miloš Mileusnić koga je Nedeljko ubio iz čista mira
Ubijeni Miloš Mileusnić, Foto: Espreso.co.rs

sećanje

CRNO-BELI MURAL U ČAST UBIJENOM NAVIJAČU PARTIZANA: Ko je bio Miloš Mileusnić koga je Nedeljko ubio iz čista mira

Kako je Miloš navijao za Partizan, mural je u njegovu čast oslikan u crno-beloj boji na uglu ulice Strahinjića Bana i Višnjićeve u centru prestonice

Objavljeno: 10:26h

Milošu Mileusniću (23) studentu iz Čačka, koga je ni krivog ni dužnog, ubio Neđeljko Đurović (28) na Zvezdari, drugari su posvetili mural u Beogradu, a nedavno je jedan osvanuo i u njegovom rodnom Čačku.

Kako je Miloš navijao za Partizan, mural je u njegovu čast oslikan u crno-beloj boji na uglu ulice Strahinjića Bana i Višnjićeve u centru prestonice.

1 / 3 Foto: Espreso.co.rs

Ubica Neđeljko Đurović iz Požarevca uhapšen je samo dan posle stravičnog zločina, a u policiji je priznao ubistvo Miloša Mileusnića na Zvezdari. Tokom saslušanja ostavio je sve u šoku kada im je rekao da je njegova žrtva potpuno slučajna i da je Miloš bio prva osoba na koju je naišao. On je nasumično i iz čista mira izbo nožem u ranim jutarnjim satima 27. januara, u Ulici Dimitrija Tucovića na Zvezdari.

Nesrećnog mladića Miloša M. nije poznavao niti su imali bilo kakve veze, čak ni na društvenim mrežama.

Ulaz ispred kog je ubijen Miloš MIleusnić
Ulaz ispred kog je ubijen Miloš MIleusnić foto: Printscreen/facebook

Komšije kažu da je nastradali Miloš živeo u stanu na prvom spratu sa cimerom.

Miloš je bio strastveni navijač Partizana
Miloš je bio strastveni navijač Partizana foto: Printscreen/facebook

Kako saznajemo, Miloš M. sin je uglednih čačanskih lekara, a ima i sestru koja takođe studira u Beogradu. Bio je strastveni navijač Partizana, a bio je izuzetan momak.

Njegov drug ima samo reči hvale:

- Molim vas, razumite nas. Ne možemo da pričamo ništa ni mi kao drugari, a ni porodica sve dokle traje sudski postupak. Tako smo se dogovorili. Mogu vam samo reći da je bio vanserijski, ali zaista - rekao je drug za Espreso.

Miloš sa drugarima koji najvijaju za Crvenu Zvezdu
Miloš sa drugarima koji najvijaju za Crvenu Zvezdu foto: Printscreen/facebook

Više od 12.000 građana Srbije potpisalo je peticiju kojom se traži da se ubica sa Fejsbuka Neđeljko Đurović (28) iz Požarevca osudi na kaznu doživotnog zatvora zbog zverskog i svirepog ubistva studenta iz čačka Miloša Mileusnića (23).

Ne prođe ni dan, a da se njegovi drugari ne prisete Miloševe plemenitosti, te mu i stihovima odaju počast:

- Ja se osjecam loše na dane ko bi sa mnom zamjenio strane moja vojska suza ranjena jos se nije povukla. Ja te sretnoga sanjam na dane pa mi kapa samoća na rane kako samo mi nedostaješ, ni ne pitaš se da l smiješ....

Stihovi poznate pesme namenjene Milošu
Stihovi poznate pesme namenjene Milošu foto: Printscreen/facebook

Potpisivanje peticije pokrenuli su Miloševi prijatelji iz Čačka, od kojih su većina beogradski studenti. Za dve nedelje, koliko se peticija nalazi na sajtu Peticija24.com, prikupljeno je više od 12000 potpisa, a istovremeno je u Čačku osvanulo i na desetine grafita u znak podrške ovoj ideji. Moderatori peticije su i ovog puta naglasili da je svaki vid poziva na verbalno ili bilo kakvo drugo nasilje - nedopustiv.

- Motiv ovog svirepog ubistva je bizaran i potresao je celu Srbiju. Neđeljko Đurović je izašao na ulice Beograda s namerom da izvrši krvavi pir i oduzme nečiji život. Miloš Mileusnić je bio prva osoba na ulicama na koju je ubicao naišao i izgubio je život bez ikakvog povoda. Ubica i Miloš se pre ovog brutalnog događaja nisu poznavali niti su se ikad sreli. Taj prvi i poslednji susret je bio tragičan za našeg drugara. Ovaj stravičan događaj ne sme ostati nezapamćen i zato apelujemo na sve ljude zdravog razuma da potpišu peticiju kako bi ubica dobio drakonsku kaznu, a svaki potencijalni zločin ovog tipa bio sprečen - navode organizatori peticije, dodajući da im je potrebno najmanje 20.000 potpisa da bi ova inicijativa mogla da uđe u zakonsku proceduru.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.