SLUČAJ VIŠESTRUKOG SILOVATELJA TAPKA U MESTU! PONOVO odloženo suđenje MALČANSKOM BERBERINU
Suđenje Ninoslavu Jovanoviću (45), kog javnost u Srbiji poznaje po imenu Malčanski berberin, drugi put je odloženo zbog izostanka sudskog veštaka, Foto: Printscreen/facebook

manijak

SLUČAJ VIŠESTRUKOG SILOVATELJA TAPKA U MESTU! PONOVO odloženo suđenje MALČANSKOM BERBERINU

Na ročištu održanom 20. januara, svedočila je jedna od njegovih sajber žrtava, vlasnica jednog frizerskog salona

Objavljeno:

Suđenje Ninoslavu Jovanoviću (45), kog javnost u Srbiji poznaje po imenu Malčanski berberin, drugi put je odloženo zbog izostanka sudskog veštaka i može se reći da tapka u mestu. Višestruko osuđivani pedofil povratnik ovog puta se na optuženičkoj klupi našao zbog sumnje da je putem društvenih mreža uznemiravao i proganjao više žena.

U Višem sudu u Beogradu danas je trebalo da bude održan glavni pretres u suđenju okrivljenom Ninoslavu Jovanoviću iz Malče kod Niša, osuđivanom silovatelju poznatom po zverstvima koja je činio devojčicama školskog uzrasta, a koji je zbog toga proveo više od 20 godina iza rešetaka.

foto: Printscreen / Facebook

Međutim, u slučaju zbog kog mu se sada sudi Malčanski berberin je svoje iskrivljene namere preneo na društvene mreže, te je, kako se sumnja, proganjao više žena sa njegove liste prijatelja koja boji više od dve hiljade ljudi.

On je takođe ostavljao jezive komentare na stranicama i grupama koje se bave promocijom frizerskih salona ili vrše prodaju i kupovinu ženske kose.

Na ročištu održanom 20. januara, svedočila je jedna od njegovih sajber žrtava, vlasnica jednog frizerskog salona. Ona je vidno uznemirena i preplaše drhtavim glasom ispričala da je Malčanski berberin ušao u njen salon predstavljajući se kao Zoran i tražio da zakaže šišanje devojčice za koju je kazao da mu je ćerka.

foto: Printscreen / Facebook

- Rekao je da njegovoj ćerki opada kosa i da mu treba šišanje. Posavetovala sam ga da koristi ricinusovo ulje i dala mu vizit kartu salona da se javi ako bude trebalo šišanje - ispričala je vlasnica salona. Ona je takođe objasnila da u prvi mah nije znala o ko je zapravo on, sve dok je nije obavestila radnica salona, pokazavši joj fotografiju i članak iz novina.

- Mnogo sam se uplašila i odmah sam pozvala supruga. Zajedno smo otišli u policiju i sve ispričali – prisetila se stresa koji je tad doživela i dodala da je njenoj prijavi prethodila razmena poruka preko "Vajbera", tokom koje joj je Jovanović čak poslao i fotografiju maloletnice koju je trebalo ošišati. To je učinio predstavljajući se kao majka devojčice.

Pred Višim sudom govorila je tada i Snežana Berić iz Somobora, kojoj je Jovanović sa profila društvene mreže Fejsbuk a preko aplikacije Mesindžer, slao poruke. O sadržini prepiske nije detaljno pričala, ali je, kao i njena prethodnica, istakla da u toku dopisivanja nije znala ko je Jovanović. Sve dok i ona, kaže, nije videla članak u novinama.

Somborka je takođe ispričala da mu je na poruke odgovarala iz pristojnosti, jer nije želela da mu direktno kaže "da je dosadan". Međutim, shvativši da je do tada razgovarala sa silovateljem, vrlo se uplašila, a Jovanovića izbrisala sa liste prijatelja.

- Konverzacija je do tada tekla normalno i nisam bila uznemirena. Sve dok me policija pozvala. Onda sam videla ko je on i u novinama - kazala je žena.

Ošišao devojčice pa ih napao

Malčanski berberin je, podsećamo, osuđen je na dugogodišnju robiju 2006. godine jer je jednu 12-godišnjakinju silovao, a drugu pokušao da siluje, prethodno im makazama ošišavši kosu. Iza rešetaka je zbog toga proveo 15 godina.

Prva njegova žrtva našla se na meti predatora 2005. godine nakon što je on iz zatvora izašao na uslovni otpust.

Malčanski berberin se pojavio na vratima S. M. iz jednog niškog naselja, čijeg je pokojnog supruga poznavao, predstavljajući se kao šofer u prevozničkom preduzeću i nudeći da joj zaposli sina. Mladić je pošao do grada sa njim a pošla je sa njima i njegova 12-godišnja sestra, kako bi se ošišala. Na pola puta, Jovanović je mladiću rekao da se vrati kući a da će on odvesti njegovu sestru kod frizera.

Umesto toga, devojčicu je odveo u jednu napuštrenu kuću, gde je ošišao makazama, a potom joj naredio da skine garderobu, preteći joj da će joj izvaditi oko i ubiti majku i brata ako ga ne posluša. Nesrećno i preplašeno dete nije moglo da učini ništa.

Tokom monstruoznog seksualnog iživljavanja nad devojčicom, prinudio je četiri puta na oralni seks a potom ju je i deflorisao. Cele noći se iživljavao nad devojčicom, preteći joj da će dovesti još šestoricu muškaraca ako ga ne bude slušala.

Tek nakon cele noći agonije pustio ju je da se vrati kući.

Drugu žrtvu našao na umrlici

Svega četiri dana kasnije manijak je našao sledeću žrtvu u selu Gornja Vrežina.

Ime devojčice pročitao je na smrtovnici a potom je ušao u kuću i pozvao je. Zatražio je od nje da ponese peškir i makaze i da pođe hitno sa njim, jer su navodno njeni roditelji imali nezgodu vozeći traktor.

Ne sluteći šta je može snaći, dete je pošlo za njim. Kada su zašli u vinograde naredio je devojčici da se skine, ali ona je počela da zapomaže jer je shvatila šta želi da joj uradi. Njene vriske, srećom, čuli su meštani koji su bili na njivama. Požurili su do nje i spasili je, a manijak je pobegao u pravcu Svrljiga.

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.