JUTKA NA SUDU REKAO DA GA ŽENE SPOPADAJU, A NJEGA SRAMOTA DA TO PRIJAVI: Žrtve su same sebi slale seksi poruke?!?
Marija Lukić bivša sekretarica predsednika opštine Brus Milutina Jeličića optužila je svog tadašnjeg šefa za višegodišnje seksualno uznemiravanje, Foto: Printscreen Twitter, Printscreen Youtube

SRAMNO DA SRAMNIJE NE MOŽE

JUTKA NA SUDU REKAO DA GA ŽENE SPOPADAJU, A NJEGA SRAMOTA DA TO PRIJAVI: Žrtve su same sebi slale seksi poruke?!?

Jutku je sedam žena optužilo za seksualno uznemiravanje. Mariji Lukić za godinu dana poslao ja 15.000 SMS poruka u kojima je poziva da budu intimni

Objavljeno:

Marija Lukić, bivša sekretarica predsednika opštine Brus Milutina Jeličića Jutke, optužila je svog tadašnjeg šefa za višegodišnje seksualno zlostavljanje i ucenjivanje.

Godinu dana kasnije, uprkos najstrašnijim optužbama za seksualno uznemiravanje, Jeličić i danas vedri i oblači u Brusu.

Oštećena je svojevremeno ispričala da se svaki susret završavao na isti način, uz pokušaje predsednika ove opštine da joj se mimo njene volje približi.

Neprijatnosti su se, kako tvrdi, nastavljale i posle radnog vremena. Jeličić joj je, za šta ima i konkretne dokaze, slao uznemirujuće SMS poruke. Za dve godine, ona je od svog šefa dobila preko 15.000 SMS-ova u kojima je Jeličić poziva da budu intimni. To praktično znači da joj je Jutka slao u proseku 41 poruku na dan!!!

Kad više nije psihički mogla da izdrži, Lukićeva je celu prepisku i sve poruke koje je dobila, objavila na svom Fejsbuk profilu, ali su onda usledile pretnje.

Glavni pretres u slučaju protiv predsednika Opštine Brus Milutina Jeličića Jutke juče je konačno održan nakon što je Jeličić mesecima izbegavao da se pojavi na sudu.

Advokat oštećene Marije Lukić, bivše Jeličićeve sekretarice, Borivoje Borović, koji je unakrsno ispitivao nasilnika puna tri sata u sudnici rekao je za Espreso.co.rs da je Jutka na suđenju napravio skandal i izgovorio niz gluposti, kao i da je bio poprilično konfuzan.

Jeličić je negirao sve optužbe, a Lukić kaže da je zbog svega što je preživela, doživela nervni slom.

Na pitanja advokata kako objašnjava izjavu koju je dao da je jedna žena s njim želela da snimi seksualni čin, kao i da su druge žene pokazivale želju za seksom s njim i da se tu radi o uznemiravanju, Jutka je odgovorio da je stidljiv čovek, pa to nije prihvatio?!?

Na dodatno pitanje advokata oštećene zašto je izjavio da svaku ženu u opštini ljubi i da li su žene pitale: "Jutka, da li želiš da me ljubiš", odgovorio je potvrdno.

- Jutka je naveo konkretna imena žena koje su mu tražile da ih ljubi, a sve one će prisustvovati novom suđenju koje je zakazano za 10. april. One će ispričati svoju priču - potvrdio je advokat oštećene Marije Lukić.

- Tuženi je na jučerašnjem suđenju izjavio i da je oštećena Marija Lukić sa opštinskog telefona slala sama sebi poruke, a da nestanak tog telefona nije prijavio policiji već opštini, dakle, znači samom sebi - što je još jedna glupost koju je izjavio Jutka, kaže Borije Borović.

Tužilja Marija skreće pažnju na pravu zaveru ćutanja kad je u pitanju slučaj Jutka..

- Dan nakon prijavljivanja usledio je gubitak posla, zatim je mužu sklonjen salon koji je tu od `76 iako je takvih 5 objekata u privremenoj zoni. Izuzimajući te materijalne stvari strašno je jak pritisak...on je i dalje na toj funkciji predsednika opštine, sudimo se u gradu u kome je on predsednik. Svi rade pod njegovom direktivom gde je sve totalni nepotizam direktori javnih preduzeća svi su njegovi prijatelji i rodbina... - rekla je Marija.

Ona se dotakla i demagoške floskule o nasilju nad ženama koje se ovih dana često spominje, te je istakla da je sve to samo mrtvo slovo na papiru.

- Niko me od nadležnih organa nije zaštitio. Pisala sam otvoreno pismo javnosti, niko nije stao u moju zaštitu iako sam dobijala ozbiljne pretnje što na društvenim mrežama što lice u lice. Ta lica su više puta hapšena, ali nisu procesuirana....on je danas predsednik i to je ono što je strašno. Na kraju krajeva, sramota me je što živim u ovoj zemlji- izjavila je Marija.

Seksualna uznemiravanja nisu jedini Jutkini gresi.

Njemu se na teret stavljaju i različite pronevere, poput prodaje Bruske kuće, malverzacije s prodajom zemljišta, osnivanje i finansiranje lokalnog fudbalskog kluba parama građana, mini hidoelektrana...

Ovim povodom za komentar smo pozvali Milutina Jeličića zvanog Jutka, ali se na pozive iSMS poruke novinara Espresa do objave ovog teksta nije javio.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.